Blog rabiahtul adawiyah

Rabu, 16 Ogos 2017

GIVEAWAY BY LZ

ASSALAMUALAIKUM

hari ini rabia baru ada masa nak join GIVEAWAY BY LZ

http://ladyinredplanner.blogspot.my/2017/08/jom-sertai-giveaway-by-lz.html 



Pendapat rabia tentang blog LZ ni adalah :

1. Banyak info dan maklumat
2.Blog nampak kemas
3.Template blog cantik dan menarik


BLOGGER : RABIAHTUL ADAWIYAH     

Ahad, 13 Ogos 2017

Beg makeup - Menang contest

Assalamualaikum πŸ’‹

Ingat tak lagi beg makeup yang rabia menang contest tu?

Hehehehe..dah sampai beg makeup tu..cantik sangat-sangat..Lepas ni nak pergi travel with my family.

So rabia nak letak alat-alat makeup,baju pun muat kot.

Yeayyy..beg makeup ni kakak nany jual rm30 tau..

So,untunglah rabia tak payah beli..dapat menang beg makeup ni pun happy sangat-sangat

Sebab dah lama dah nak beg makeup ni..

Alahai..comel sangat beg ni..Lepas ni menang apa pulak ea? Menang kereta pun boleh..

Menang contest kali ke berapa dah ni..Tak ingat dah..Lepas ni nak menang kereta lah pulak..Boleh bawak my parents pergi jalan-jalan..HAHAHAH..😍😍😍😍

I simpan beg ni baik-baik tau..So lepas ni i boleh jadi makeup artis lah..senang kan letak je alat makeup dalam beg tu.Brush makeup pun banyak kan..Muat lah letak dalam beg ni.

I am so happy for today
πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹
RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI πŸ’œπŸ’‹

Jumaat, 11 Ogos 2017

Blog rabia berwajah baru

ASSALAMUALAIKUM

Korang perasan tak apa yang pelik dengan blog rabia ni ? Apa? Perasan ke tak?

Hehehe..blog rabia makin cantik kan.kan..betul kan?

Makin gorgeous..pageviews dah cecah 22366

Blog rabia ni berkisahkan tentang kecantikan..makanan..tapi sekarang lebih kepada contest..Rabia selalu menang contest kan.So rabia pun ceritakan jugak apa hadiah yang rabia dapat.

Ada jugak rabia cerita tentang top komentar di blog orang lain.Banyak cerita tentang hadiah yang rabia dapat kan.

InsyaAllah korang doakan jugak lah semoga impian rabia tercapai untuk jadi blogger famous.Dan dapat masuk majalah dara ke..majalah harmoni ke..majalah remaja ke..Apa-apa majalah lah.Rabia tak kisah.

Rabia nak buktikan kepada orang-orang yang selalu mengkritik,memandang rendah terhadap rabia ni..Semoga dia pun akan terkejut apabila tengok rabia sudah berjaya menjadi blogger terkenal pada suatu hari nanti.

Semoga impian rabia tercapai lah.Amin .
Dah penat dah menaip ni..Oklah..sambung esok pulak ya.

ASSALAMUALAIKUM

BLOGGER : RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI πŸ’‹
 

Khamis, 10 Ogos 2017

ASSALAMUALAIKUM

Hari ini rabia happy sangat-sangat..Sebab apa? sebab menang contest lagi..Wah..rabia tengah tunggu 3 hadiah contest ni..

Rabia memang lama dah cari beg makeup ni.

Eh..4 contest lah..yang nivea punya dalam proses penghantaran lagi..

πŸ’œπŸ’œ Ya allah tak sia-sia pagi petang malam rabia mengadap laptop tau..semata-mata nak beg makeup ni.yeay

Lepas ni boleh lah letak alat makeup dalam beg tu.Memang lama dah cari beg ni.Kak ni jual beg ni rm30 tau.So lepas ni tak payah beli dah.Nak beli alat makeup je.Biasalah perempuan ni banyak sangat beli alat makeup.Mana tahu ada rezeki jadi MUA(MAKEUP ARTIS)hehehe..

Ya allah alhamdulillah..rezeki lagi.syukur padamu ya allah.Semoga rabia dilimpahkan rezeki lebih lagi.
Hari ahad ni kakak ni pos.So i tunggu je lah ya.

RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI πŸ’œ

 

Gambar dulu dan kini _rabiahtul adawiyah

ASSALAMUALAIKUM πŸ’œ
HAI

Malam ni rabia nak tunjuk perbezaan muka rabia yang dahulu tau..hehehe..terkejut i tau..
Belek-belek folder my computer tadi.tiba-tiba ternampak muka rabia yang kusam gitu.

Tak silap rabia gambar tu masa rabia pergi singapore.Masa tu rabia masih lagi belajar di sekolah

Alamak sekarang dah flawless dah..πŸ’‹Alamak..puji diri sendiri lah pulak..Jangan terkejut tau.

Inilah muka saya yang dulu tu..Dahlah nampak kusam dan jerawat pun ada.



Sekarang flawless gitu .Apa rahsianya? Alaa..pakai scrub story je..Pakai moisturezer,pelembab,pencuci muka.Tu je lah rahsianya..Yang paling penting air masak minum banyak-banyak ya.

πŸ’‹ Macam tak percaya lah muka rabia macam tu yang dulu tu kan..Alaa...sekarang kan ramai dah pakai produk kan kan..Haruslah cantik 😍

BLOGGER:RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI

Rabu, 9 Ogos 2017

Menang contest sabun tomato trial

ASSALAMUALAIKUM..HAI πŸ’œπŸ’œ

Hari ini rabia happy sangat-sangat..Nak tahu tak sebab apa?

Sebab rabia menang contest sabun tomato trial

Ya allah..terima kasih..rezeki lagi.

πŸ’‹ ALHAMDULILLAH..REZEKI SOKMO RABIA KAN.BERTUAH SUNGGUH RABIA NI 😍

Yang ni menang kali keberapa tak tahu dah..sebab banyak kali dah menang.
Alhamdulillah.terima kasih kak..tak ada orang join contest akak.biar saya je contest ya.Rabia kalau nak sesuatu.Rabia akan berusaha bersungguh-sungguh walaupun contest je.

Dulu selalu je join contest dalam facebook.masa tu rabia tak ada blog lagi.banyak kali jugak menang.so aktif bercontestlah dekat fb.Sekarang ada blog ni.aktif dekat blog pulak.

Nanti dah try pakai sabun tomato trial ni.Bolehlah pm akak ni.Nak beli kan.
πŸ’‹

REZEKI LAGI.SYUKUR SANGAT 😍

RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI 😍

1.7K YOUTUBE RABIA MEMANDU KERETA - TEST JPJ

ASSALAMUALAIKUM πŸ’‹

Lama dah tak buka youtube ni..Terkejut i tau..1.7 K kot yang tonton video rabia yang tengah memandu kereta(test JPJ) 

 Wahhh...lepas ni kena upload video makeup lah pulak ..hehehe..mana tahu ramai lagi yang menontonya.

Terima kasih kepada sudi menonton video rabia ni..

Tengok tu..ramai kan yang tengok..hehehe..alamak..malu lah..hehe..nampak rendah je rabia kan ..

Jom lah tonton video ni di youtube

Search youtube dan taip je Rabiahtul Adawiyah.. Akan keluar nama rabia di situ ya.

😍 Kiranya rabia ni youtuber lah kan..

TQ YOU ALL πŸ’œ

TQ SEBAB SUPPORT RABIA 😍

Jom cepat-cepat tengok video ini..Korang jangan lah gelak pulak ya 😌 Malu lah i.

😊 RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI 😁
 

Selasa, 8 Ogos 2017

Pemenang Segmen top bloglist haslina : august 2017

πŸ’‹ Assalamualaikum..hai

Alhamdulillah rezeki lagi.bertuah sungguh rabia kan..heheh..syukur alhamdulillah...

Pemenang segmen top bloglist haslina pada bulan august 2017 ni adalah : 

Jeng..jeng..jeng.. Blog rabiahtul adawiyah lah πŸ’‹


 πŸ’œ Tak tahu nak cakap apa dah..memang rezeki sungguh lah kali ni..
Rabia join je giveaway ni.untuk berkenalan dengan blogger malaysia ni.Tak sangka lah blog saya ada jugak.

πŸ’œAlhamdulillah..rezeki lagi.syukur padamu ya allah.

Terima kasih kepada pemberi rezeki ini πŸ’‹ ALHAMDULILLAH .

Sabtu, 5 Ogos 2017

Planner Giveaway By Eeca Shyaa

sarawak blogger eeca shyaa
ASSALAMUALAIKUM..RABIA ADA MASA FREE NI..SO JOIN 

Planner Giveaway By Eeca Shyaa http://www.eecashyaa.com/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html

 

Rabia memang nak sangat planner ni..lama dah cari.Hope ada rezeki rabia untuk menang ni.Doakan rabia ya.Guys jom sertai sekali ni.

Blogger:rabiahtul adawiyah

Selasa, 1 Ogos 2017

Segmen Top Bloglist Haslina:August 2017

ASSALAMUALAIKUM

Hari ni rabia ada masa free..so rabia join

Segmen Top Bloglist Haslina:August 2017 

 jom cepat join .. Tarikh segmen berlangsung : 31/07/2017 - 6/08/2017

 Ikhlas daripada saya: rabiahtul adawiyah

Jumaat, 28 Julai 2017

Hadiah dari blogger kak shikin razali - top komentar blog http://starlavenderluna.blogspot.my/

Assalamualaikum..hai korang 

Hari ni rabia happy sangat sebab dapat hadiah dari blogger kak shikin razali . Rabia kan jadi top kommentar blog kak  http://starlavenderluna.blogspot.my/ kan 

Alhamdulillah cantik sangat hadiahnya..yang paling best kan ucapan tu rabia simpan dalam frame gambar tau.
Semua hadiah orang bagi suka simpan tau.Sebab sayang kan

Cantik-cantik lah hadiah dari kak shikin ni..ucapan tu lah i rasa macam happy sangat .. siap letak dalam frame gambar lagi.

Nanti rabia blogwalking blog korang ya...Sila letak link blog dekat komen..mana tahu ada masa free rabia blogwalking blog korang ya.

Alhamdulillah lah.sejak jadi blogger ni rezeki mencurah-curah..tak sabar nak blogwalking blog orang lain pulak ni..excited nya πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹

πŸ’‹πŸ’‹ Terima kasih kepada kak shikin razali sebab sudi bagi hadiah ni dekat rabia..sayang akak.semoga persahabatan kita till jannah.dan semoga akak dimurahkan rezeki selalu.

RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI πŸ’œ


 

Khamis, 27 Julai 2017

Selfie is my hobby

Assalamualaikum.. selamat pagi πŸ’œ

Lama dah tak selfie ni kan..Hehe..hari ni just nak share gambar rabia yang comel ni.Lepas tu cuci gambar..Boleh tengok gambar ni dalam album..hehhe

Korang selfie ke hari ni? Ke memang setiap hari selfie?Bukan apa selfie ni nak tengok gambar ni comel ke tidak..hahaha..saja je lah selfie ni.my hobby is selfie.

 
 CANTIK KE ? HEHEHEH..PERASAN JE RABIA NI KAN...
Mesti korang rindu tengok gambar rabia kan.Oklah lepas ni selfie setiap hari lah.

Nanti rabia share gambar dekat blog ok?

Nanti rabia tepek gambar rabia banyak-banyak dalam blog.

πŸ’‹ Rindu jugak nak tepek gambar rabia dalam blog ni.

Blogger : Rabiahtul adawiyah abdul ghani

 
 
 

Khamis, 20 Julai 2017

Menang contest ibawal adik suzlin blogger

πŸ’‹ Assalamualaikum..salam jumaat..

Hari ini rabia pakai tudung ibawal yang rabia menang contest di facebook tu..Ada kan..yang rabia join tu..adik suzlin blogger bagi ibawal ni tau..Thanks you adik

Dah lama dah tudung ni sampai..Rabia baru pakai hari ini..Cantik sangat..I love ibawal..sebenarnya memang dah lama dah rabia cari tudung ni..

Tak sangka lah pulak join contest ni suka-suka je..last-last dapat lah pulak..Lepas ni tak payah beli tudung dah..Sebab banyak dah tudung .. Yang contest tudung saja..dah 3 helai dah..yg contest saja tau..Tu pun tak pakai πŸ˜‚πŸ˜‚

Nanti kalau ada contest tudung ke..tag nama rabia tau..Nak tudung lagi lah..Hehehe..banyak sangat tudung..tapi tak terpakai..tak baik pulak membazir kan..tapi kalau yang instant shawl atau bawal rabia akan pakai apabila keluar jalan-jalan lah.

Kalau tetamu datang pun..senang sarung je instant shawl tu..tak payah nak belit-belit.pening i tau.πŸ˜‚

Alhamdulillah rezeki sungguh lah rabia ni.bertuah sangat.alhamdulillah..Kalau nak murahkan rezeki..awak selalu lah banyakkan berdoa,buat baik pada ibubapa,bersedekah,istighfar,selawat ke atas nabi muhammad s.a.w  

Eh..cakap pasal benda lain lah pulak..heheh..lari topik dah ni..

Apa-apapun terima kasih kak suzlin blogger sebab bagi tudung ibawal ni dekat rabia ya.Nanti ada contest lagi rabia join ya πŸ’‹


πŸ’‹πŸ’‹ Cantik tak tudung ni? Cantik kan...warnanya pun cantik..sesuai dengan rabia kan.
Excited sangat pakai tudung ni..Lawa lah pulak..hehehe..nanti nak join contest tudung lain pulak..Maybe join contest dalam facebook..sebab lama dah tak join dalam facebook..siap ada orang tanya lagi tak join contest dah ke? Heheh..join lagi lah tapi join dekat blog lah 😘

#Rabiacantik
#Tudungibawalsangatcantik

Wah siap ada hashtag lagi . I reka sendiri lah hashtag tu 😍 #Ibawalkesukaansaya

Isnin, 17 Julai 2017

Saya dapat hadiah product nivea

Assalamualaikum πŸ’œ

Masa bulan puasa hari tu kan..rabia ada join contest letak gambar raya dengan ucapan raya nivea di facebook..Rabia saja-saja je join..mana tahu ada rezeki kan..

Alhamdulillah..bulan ni..rezeki melimpah ruah..syukur alhamdulillah..tak sangka rabia dapat hadiah daripada nivea..rabia dah send message dah dekat fb nivea ni..Tak sabar pulak nak tengok hadiah..

Biasanya rabia tengok iklan nivea je dalam tv tu..Ni rasa macam nak try lah pakai product nivea..Ingat nak beli lah losyen nivea..Last-last dapat hadiah dari nivea pulak ..

Ya allah..terima kasih nivea..terima kasih sudi berkongsi rezeki dengan saya..

Semoga dimurahkan rezeki untuk anda..yang sudi memberi hadiah percuma kepada saya ini..πŸ’œπŸ’œ


 Apabila nama rabia disebut tu..rasa macam happy sangat...Hamper raya pulak tu.. Saya dah hantar mesej dah..Tak sabar nak tengok hadiah ni..

Alhamdulillah.. πŸ’œπŸ’œ

Kena simpan baik-baik lah hadiah orang bagi ni..simpan elok-elok..bukan senang nak dapat kan..πŸ’œ 

ALHAMDULILLAH...ALHAMDULILLAH..ALHAMDULILLAH.. 😍😍
 

Sabtu, 15 Julai 2017

Makan di a&w

πŸ’‹ Assalamualaikum

Hai..rabia baru je balik rumah ni..Hehehe..Malam-malam ni perut rasa lapar pulak..So ajak my parents pergi makan a&w.
Padahal bulan puasa baru ni dah makan dah.Tapi yang tu bungkus je.makan dekat rumah.Malam ni kitaorang makan dekat luar.Ambil udara sejuk sikit.Hehehehe..

Rabia suka makan a&w berbanding kfc.Kulit ayam pun kurang..Banyak isi ayam lah.Biasa dulu order ayam original tu.Tapi sekarang order ayam spicy..Biar pedas sikit.Baru ada selera makan pedas-pedas ni.

Kalau bab minuman pulak..rabia jarang minum air sejuk ya.. Setiap kali makan di kedai mesti order tea o.
Kalau dekat rumah pulak banyak minum air kosong πŸ’‹ Jaga kesihatan . hehe..


 Panas lagi tea o ni..Minum pun guna sudu nak hirup..Hehehe.. Tea o lipton πŸ’œ

Yang ni dia campur semuanya..onion ada..lagi apa entah namanya..Rabia pun tak tahu..Makan je lah tahu. 😊

Sorry gambar ayam tak snap pun..Sebab tak sabar nak makan..Order ayam 9 ketul..3 ketul lagi bungkus . Tak habis makan.Dah kenyang dah . Alhamdulillah

Sekali-sekala makan ni..Bukan selalu kan..3 ketul lagi tu makan esok pagi pulak

Burger tak order lah pulak..Sebab jarang makan burger ni.. 

Penulis blog : Rabiahtul adawiyah abdul ghani πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹

Selamat malam 😍

 

Selasa, 11 Julai 2017

Top komentar di blog starlavenderluna.blogspot.my

Assalamualaikum

Alhamdulillah rabia jadi top komentar di blog kak  starlavenderluna.blogspot.my

Terima kasih kak shikin..Nanti dah sampai hadiah saya cerita dalam entry lain pulak ya.

Rabia memang banyak dah dapat hadiah dari blogger dan top komentar banyak blog dah.

 Dah banyak top komen dah ni..nasib baik lah rabia buka blog kak shikin tadi.cepat-cepat wasap kak .heheh..alhamdulillah rezeki rabia kan.usaha blogwalking blog blogger.

πŸ’œπŸ’œ First time dapat hadiah daripada kak shikin ni blog ://starlavenderluna.blogspot.my/

Rabia dah penat dah..so kita sambung tidur ya.lain kali rabia cerita entry lain pulak ya πŸ’œπŸ’œ

Isnin, 10 Julai 2017

Dapat topup dari mua(makeup artis)

Assalamualaikum..hai

Hari ni rabia happy sangat-sangat tau.Sebab apa?Sebab dapat topup dari kak yana..Ingat tak kak yana yang rabia selalu sebut tu.Mua(Makeup artis tu) Dan rabia pernah shopping dekat butik dia kan.Ada hari tu rabia cerita dalam blog ni.Siap selfie lagi dengan dia tu kan.

Dia bagi topup dekat rabia..Ya allah..terima kasih kak.Sebab rabia suka bom wall facebook dia ni..Suka tengok dia jual barang makeup..sebab tu kalau rabia berkenang je apa-apa dia jual.Rabia akan terus shopping dekat butik yana ni.

Rabia always support mana-mana mua(makeup artis) Blogger,founder produk ke.Sebab rabia memang suka support orang ni . 

Nanti kena always bom wall kak yana ni.hehehe..sebab kak yana selalu bagi gift dekat followers yang setia dengan dia..Eh..rabia always like..share apa jer yang kak yana post dalam facebook.Lebih-lebih lagi berkaitan  alat makeup yang kak yana jual.

 Tengok tu nama rabia ada jugak kan..Rabiahtul Adawiyah πŸ’‹ Terharunya kak mention nama saya.Terima kasih akak..Always support akak..Rasa-rasa macam nak pergi butik kak yana lagi lah..Nak shopping lagi lah..

Support kak yana tau.. Sebab rabia suka tengok kak yana bersungguh-sungguh dalam bidang makeup dan butik . Semoga akak berjaya dunia akhirat.Next time rabia lagi bersungguh-sungguh bom wall facebook kak yana ya.Ramai sangat rabia support ni.Kadang-kadang tak sempat jugak nak bom wall orang lain. πŸ˜πŸ˜‚

DROPSHIP BY DEMIFA

Assalamualaikum..hai πŸ’‹

Sejak bila rabia jadi dropship ni ? Tahun ni jugak lah..Tapi sekejap je jadi ds sebab nak tarik minat customer pun susah . Ada kawan rabia dia memang berkenang sangat dengan baju yang rabia selalu post dalam facebook ni.Tapi bila tengok harga.dia cakap tak mampu nak beli.Ok lah ya. Tak apalah tak nak beli pun.

Rabia jadi ds ni cuma promote barang dalam facebook dan copywriting ayat yang diberi oleh owner by demifa ni.Rabia memang tak tahu macam mana nak handle jadi ds ni. Tetapi disebabkan rabia selalu bertanya pada owner by de mifa ni .Rabia just panggil dia kak fa lah.Dia cerita details lah..

Sekurang-kurangnya ada basic jugak kan dalam jadi ds ni. (dropship)

Rabia cuma tolong promote je. Jual apa ya ? Jual ni jer..Tolong kak fa lah ni..

Foto Rabiahtul Adawiyah.












Baju pun ada jual jugak 

Nak tengok apa yang best bydemifa ni

boleh ke fb beliau : Fatin Sakinah
Fanpage : By de mifa 

InsyaAllah next time jadi dropship fellera lah pulak..heheheh..Kalau ada rezeki lah.Memang best jadi dropship ni.Sebelum nak jadi founder ke..kena join ds dulu.Bersusah-susah dahulu..bersenang-senang lenang kemudian kan.

RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI 



Jumaat, 7 Julai 2017

Mek Zumbie's July PREOWNED Giveaway!

Assalamualaikum..hai .. hari ini rabia join giveaway :

Mek Zumbie's July PREOWNED Giveaway! 

 Rabia nak hadiah ni..sebab suka kumpul banyak-banyak hadiah ..hehehe..

Saya pilih hadiah ini πŸ‘‰

 rabia nak beg laptop ni.sebab senang nak letak laptop dalam beg ni.Rabia kan biasa pergi kolej letak dalam beg biasa jer.tapi berat sangat.so nak sangat beg ni.

Rabia berkenang sangat kasut ni..rabia lama dah nak beli..tapi tak tahu nak beli dengan siapa dan di mana..saya memang suka sangat kasut ini.


Harap ada rezeki saya.insyaAllah..


Rabiahtul adawiyah abdul ghani πŸ‘Š