Sabtu, 25 Mac 2017

πŸ’œ Blog rabia bertukar template baru πŸ’œ -rabiahtul adawiyah πŸ’œ

Dicatat oleh Rabiahtul Adawiyah di Mac 25, 2017 0 ulasan
πŸ’œ Hai.assalamualaikum semua πŸ’œ 

πŸ’œ Selamat pagi πŸ’œ

πŸ˜‚ Korang perasan tak apa yang pelik bila tengok blog rabia ni ? πŸ˜—

πŸ˜‚ Apa yang dah terjadi dengan blog rabia ni ? 

πŸ˜„ Perasan tak blog rabia ni dah ada template baru πŸ˜„

😎 Template yang lama dah tak ada dah..

 πŸ˜ Rabia dah tukar template baru untuk blog rabia yang cantik ni πŸ˜„

πŸ˜„ Rabia ni memang suka tukar template blog ni.πŸ˜„ Rabia cepat bosan kalau tengok template lama je.Nak menulis blog pun tak ada semangat kan πŸ˜‚

πŸ’ƒ Ini template blog yang lama πŸ˜‚ 

πŸ’œ Ini template blog yang baru πŸ’œ
😍 Rabia suka template yang baru ni.sebab nampak elegant gitu 😘

😎 Dalam kehidupan pun,kita saling bertukar pendapat kan..blog pun begitu juga.kena tukar template juga kan.

😍 Click jalur warna putih atas tu..dah jumpa lah benda ni 😍
 
πŸ’œ Eh eh cantik lah template baru ni πŸ’œ

πŸ’œ Kalau korang nak tukar template..pergi dekat tema ni πŸ’œ Ada dia tulis tema baharu tu kan.dah boleh tukar template baru untuk blog korang 

πŸ˜„ Semua tema cantik kan πŸ’œ 

πŸ˜ƒ Blogger : Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani 😍

 




Sabtu, 18 Mac 2017

πŸ’œ Booth kak yana πŸ’œ -rabiahtul adawiyah πŸ’œ

Dicatat oleh Rabiahtul Adawiyah di Mac 18, 2017 0 ulasan
πŸ’œ Hai..Assalamualaikum πŸ’œ

Hari ni rabia letih sangat tau

sebab apa?

sebab pergi jalan-jalan  dekat paya bunga central terengganu

Rabia puas cari booth kawan rabia tau

Nasib jumpa juga booth kak yana ni

 πŸ’œ Selfie dulu lah πŸ’œ

πŸ’œ Hah..thanks you kak yana..yeay dapat card bisnes kak yana πŸ’œ nanti i nak beli apa-apa boleh contact akak yana je πŸ’œ

πŸ’œ
πŸ’œ Yeay saya beli ya kak..dapat pun beli oval brush πŸ’œ

πŸ’œπŸ’œ Nanti nak pakai foundation boleh guna oval brush ni
 πŸ’œ

πŸ’œ Rabia ada 3 brush dah  πŸ’œ Nanti nak beli brush lain pulak πŸ’œ

 πŸ’œ Dan pada sesiapa yang nak kahwin tu..boleh pm kak yana ni..dia ni mua kuala terengganu tau πŸ’œ memang meletop kalau dia makeup kan pengantin .

πŸ’œ Blogger : Rabiahtul Adawiyah πŸ’œ

Khamis, 16 Mac 2017

πŸ’œ Selfie -rabiahtul adawiyah πŸ’œ

Dicatat oleh Rabiahtul Adawiyah di Mac 16, 2017 0 ulasan
πŸ’‹ Assalamualaikum.salam jumaat πŸ’œ


πŸ’œ  Hari ini rabia nak post gambar rabia πŸ’œ

Hehehehe..

Sebab lama sangat tak selfie ni

So rabia nak share gambar rabia ni πŸ’œ

Untuk pembaca blog dan blogger jangan terkejut tengok muka rabia  ya

 πŸ’œ


πŸ’œ Cantik ke tak..hehehe..πŸ’œ

πŸ’œπŸ’œπŸ’œπŸ’œ Satu,dua,tiga senyum πŸ’œ

πŸ’œπŸ’œ Alahai cantik pulak senyuman rabia ni kan..

πŸ’œ Ada orang kata rabia ada lesung pipit ..hehe..ya ke?ada ke? rabia tak perasan pun 😘

πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„ Comel ke tidok kita ni..rabia biasa-biasa je..tak cantik mana pun..πŸ’œ Syukur lah dengan pemberian allah swt. Masih ada mata,hidung,telinga,mulut dan sebagainya.

😍 Hari ni rabia pakai shawl dari by demifa.Shawl yang menang contest hari tu.πŸ’œ
 
😎 cantik ke tak shawl kita ni ? hehe 😎
 
😘 Blogger : rabiahtul adawiyah abdul ghani πŸ˜„



Selasa, 14 Mac 2017

πŸ’œ My favourite drinks is yakult πŸ’œ Rabiahtul Adawiyah πŸ’œ

Dicatat oleh Rabiahtul Adawiyah di Mac 14, 2017 0 ulasan
❤ Hai.assalamualaikum πŸ’š

πŸ’œ Malam ni rabia nak share pasal my favourite drinks is yakult πŸ’πŸ’

Rabia kalau pergi mana-mana kedai runcit ke,mydin mall ke,

Mesti wajib beli yakult ni

Sebab apa?

Sebab minuman ini sangat sedap

Dan minuman ni kan adalah salah satu minuman kegemaran rabia 

πŸ’œ 

Rabia google khasiat minum yakult ni

Ada yang mengatakan kalau kanak-kanak yang susah nak membuang tu..Digalakkan minum yakult ni..sebab ia melawaskan perut

πŸ’œ Hanya yakult minuman kegemaran saya πŸ’œ Siap beli yang double pack tau..nanti berebut dengan my dad lah pulak.πŸ˜‚

πŸ’œπŸ’œπŸ’œ Hanya yakult memberi kesegaran setiap hari ..yakult..yakult πŸ’œ

πŸ˜‹ Rabia nak nyanyi lagu yakult tu.tapi tak ingat lirik lah pulak.. πŸ’œ

πŸ’œ Yakult..yakult.. 😘

πŸ’œ Eh..rabia selfie tanpa makeup tau.πŸ’œ

πŸ’œ Blogger : Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani πŸ’œ
 
😍 

Sabtu, 11 Mac 2017

πŸ’œ Halaman rumah ku πŸ’œ - rabiahtul adawiyah πŸ’œ

Dicatat oleh Rabiahtul Adawiyah di Mac 11, 2017 0 ulasan
❤ ASSALAMUALAIKUM 😍

πŸ˜„ hai korang πŸ’œ

Selamat pagi 
 
πŸ’œ
πŸ’œπŸ’œπŸ’œ Rabia nak share halaman rumah rabia ni πŸ’œ

Mesti korang nak tengok kan halaman rumah rabia ni

 πŸ’œ


 πŸ’œ Ini lah halaman rumah rabia πŸ’œ Ni halaman rumah dekat belakang ya..

πŸ’œ Tak tahulah kucing siapa tu..tiba-tiba je datang kat rumah rabia ni.tapi comel pulak kucing tu kan..hehehe..

❤ Before makeup & After makeup - rabiahtul adawiyah

Dicatat oleh Rabiahtul Adawiyah di Mac 11, 2017 0 ulasan
❤ Hai..assalamualaikum ❤

Apa khabar semua ? korang sihat tak ? rabia sihat alhamdulillah 

Hari ni rabia nak tunjuk muka rabia yang real tau

hehehehehe

mesti ramai nak tengok muka rabia kan

❤ 

Before makeup dan after makeup mesti lain kan ..

Tak tahulah cantik ke tak..

hehehe..


❤❤❤ This is me ❤ Nampak perbezaan tak ? hehehe..

❤ Sekali sekala nak tunjuk muka tak bermekap 

❤ Hehehe...cantik ke tak rabia ni? sila jawab dengan jujur..hehehe


❤ Ada orang kata kalau orang perempuan yang biasa bermekap ni..dia sebenarnya tak ada keyakinan  diri sebab tu dia mekap...kalau tak mekap mesti rasa tak confident kan..

Macam rabia..rabia suka mekap simple sahaja..

rabia tak suka mekap over sangat..simple is the best ..natural beauty lagi bagus kan

❤ kalau mekap over sangat..nanti orang tak cam muka kita kan..


❤ Blogger : Rabiahtul adawiyah ❤




Khamis, 9 Mac 2017

πŸ’œ Rahsia kecantikan saya πŸ’œ _Rabiahtul Adawiyah πŸ’œ

Dicatat oleh Rabiahtul Adawiyah di Mac 09, 2017 0 ulasan
πŸ’œ Assalamualaikum..hai..πŸ’œ
πŸ’œ
Malam ini rabia nak share rahsia kecantikan rabia ya πŸ’œ

Ramai yang bertanya pada rabia..apa rahsia kecantikan rabia ya??

Masa sekolah dulu muka penuh dengan jerawat..

 Sekarang tiada jerawat lagi..

Muka pun flawless gitu 

πŸ˜‹ Semua wanita inginkan kecantikan kan πŸ’›

πŸ˜ƒ Wanita mesti kena jaga kecantikan tau .😎

πŸ˜‚ Rabia biasa cuci muka dengan face relaxing treatment ni πŸ’œ 

πŸ’œ Fungsi face relaxing treatment :
Apa yg best tentang Face Relaxing Treatment ??
πŸ’„Mampu menyahkan minyak2 yang tak diundang, whitehead, blackhead, jerawat, jeragat.
πŸ’„ Mampu membersihkan secara lebih mendalam ke dalam kulit dan sisa sisa makeup yang lama memerap didalam kulit muka anda .
πŸ’„ 100% bahan organik dan tidak membahaya

😍 750 ml ni πŸ’œ rabia memang amalkan minum air masak..2 kali sehari rabia minum..pagi sekali..petang sekali..


πŸ’œ Selepas rabia mandi..rabia akan sapu losyen zwitsal ni di telapak tangan dan sebagainya πŸ˜’
πŸ’œπŸ’œπŸ’œ Smoothlipsscrub πŸ’œ Sapu smooth ni pada bibir..tunggu 5 minit dan basuh bibir tu dengan bersih πŸ’œ 

πŸ’œ Pencuci muka apricot πŸ’œ Memang wajib cuci muka ni..

πŸ’œ Kecantikan dalaman .rabia amalkan makan vitamin biolife fish oil ni .memang bagus untuk kesihatan dan kecantikan anda.πŸ’œ 

Nak tahu khasiatnya ?

google :
http://i-ubat.blogspot.my/2013/01/fish-oil-1000mg-bio-life-twin-pack.html

πŸ’œ Untuk cantik rabia amalkan flavettes vitamin c ni πŸ’œ 

nak tahu lebih lanjut kelebihan flavettes vitamin c ni
google : http://riesha-ariesha.blogspot.my/2012/10/vitamin-kecantikan.html


 πŸ’œ Rabia saja je selfie ni..πŸ’œ 

Inilah rahsia kecantikan saya πŸ’œ 

πŸ’œAuraRabia😍

πŸ’œ Selain menjaga kecantikan luaran πŸ’œ

πŸ’œ Jangan lupa jaga juga kecantikan dalaman ya..apa dia tu?

πŸ’œ Hati awak tu..jaga hati awak..

πŸ’œ JANGAN ADA SIFAT IRI HATI DENGAN SESAMA MANUSIA πŸ’œ

TAK GUNA JUGA KALAU CANTIK LUARAN TAPI DALAMAN AWAK ADA RACUN πŸ˜ͺ

KECANTIKAN LUARAN KENA JAGA,KECANTIKAN DALAMAN JUGA KENA JAGA πŸ˜πŸ˜˜πŸ’œ

Blogger : Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani 😎😍😘

πŸ’œ Be happy 😎


Ahad, 5 Mac 2017

πŸ’ƒ Chicken chop blackpepper πŸ’ƒ

Dicatat oleh Rabiahtul Adawiyah di Mac 05, 2017 0 ulasan
Hai.assalamualaikum πŸ’ƒ

Semalam kan rabia makan chicken chop blackpepper tau

sedap sangat

kawan rabia yang cod chicken chop blackpepper ni

 πŸ’ƒπŸ’ƒ

Meh lah korang cuba rasa chicken chop blackpepper yang kawan rabia buat ni

Makan sekali..pasti nak lagi.. 

πŸ’ƒπŸ’ƒ 

πŸ˜πŸ˜ŽπŸ˜ƒ

πŸ˜‚πŸ˜ƒ Terima kasih syed ..memang sedap sangat chicken chop ni.πŸ’ƒ
 πŸ’ƒ Rm 7 πŸ’ƒ
πŸ˜ƒ Rasa macam nak repeat order lagi..hehehe..sebab sedap sangat  πŸ’ƒ
 πŸ’ƒ Blogger : Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani πŸ’ƒ

Khamis, 2 Mac 2017

πŸ’ƒ Make up by me πŸ’ƒ rabiahtul adawiyah πŸ’ƒ

Dicatat oleh Rabiahtul Adawiyah di Mac 02, 2017 0 ulasan
πŸ’ƒ Assalamualaikum semua.salam jumaat πŸ’ƒ 

πŸ’œ Hari ini rabia make up kan muka rabia sendiri tau πŸ’œ

Biasa umi yang makeup kan rabia

Kali ni rabia make up muka rabia sendiri..

Asyik umi je yang makeup kan..

hehehehe..cantik ke tak ...tak tahulah

πŸ’šπŸ’œ
 πŸ’ƒ  Sebelum makeup,rabia pakai bedak nutrimetics ni.baru nampak glowing πŸ’ƒ 

πŸ’ƒ  Rabia suka pakai blusher nutrimetics ni..sebab nampak gebu je pipi i tau πŸ’ƒ 

πŸ’ƒ Rabia memang suka pakai lipstick liplce ni.sebab bibir nampak bersinar-sinar πŸ’ƒ 

😍
πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ Inilah hasil makeup by me .hehehe.. πŸ’šπŸ’œπŸ’™ 

πŸ’œ Rabia ingat nak join kelas makeup juga.tapi tak ada masa free lah pulak..😌

😍 Kalau boleh nak suruh mua makeup kan rabia macam gambar kat atas tu lah 😍

πŸ’œ Beauty is awesome 😁

😍 Beauty natural 😎😍
 
😎 Makeup simple very nice 😍
 
😎 Blogger : Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani 😍😌




Rabu, 1 Mac 2017

πŸ’ƒ Resepi famous amos chocolate chip cookies πŸ’ƒ

Dicatat oleh Rabiahtul Adawiyah di Mac 01, 2017 0 ulasan
πŸ’ƒ Hai..assalamualaikum 😍

πŸ’ƒ Hari ini rabia buat homemade famous amos chocolate chip cookies πŸ’ƒ

πŸ’š Sedap sangat biskut ni πŸ’œ

Agak-agak kalau rabia buat bisnes chocolate chip cookies ni..agak-agak ramai yang beli tak ? hehehe..πŸ˜‚

πŸ’ƒ Rabia saja-saja je try buat famous amos chocolate chip cookies ni..πŸ’ƒ

Daripada main gadget..baik buat biskut..heheh


πŸ’‹ Dah siap famous amos chocolate chip cookies by rabia πŸ’š

πŸ’ƒπŸ’ƒ Sedap sangat.. πŸ’‹


Homemade Famous Amos Chocolate Chip Cookies..
Kudapan anak2..nak beli mahal. Jadi terhasillah Homemade Famous Amos Chocolate Chip Cookies..
Bahan2 nya..
1 buku butter (lebih kurang 300gm)
1 cawan gula kaster
2 cawan gula perang/gula merah pun boleh
2 biji telur
1 1/2 suduteh esen vanilla
Bahan2 kering (diayak):
  3 cawan tepung gandum
1 suduteh baking soda
1/2 suduteh garam halus
2 cawan chocolate chip
1 cawan kacang almond tumbuk (kalau xde pun xpe)..
Cara-cara :
1. Panaskan oven ke 160-170 c.
2. Satukan butter, gula kaster, gula perang, telur dan vanila ke dalam mangkuk pengadun, pukul hingga sedikit kembang & sebati.
3. Masukkan bahan-bahan kering dan gaul sebati.
4. Masukkan pula chocolate chip, jika suka kacang pun boleh masukkan dan gaul sebati.
5. Buat jemput2 atau guna sudu kecik pun boleh.
6. Bakar selama 15-20minit atau sehingga warna btukar perang.

😍😍😍😍😍😍 Selamat mencuba 😍😎

πŸ’™ Blogger : Rabiahtul adawiyah abdul ghani πŸ˜ƒπŸ˜

 

Rabiahtul Adawiyah Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting