Jumaat, 27 Januari 2017

πŸ’ƒ Vfest 2017 πŸ’ƒ

Dicatat oleh Rabiahtul Adawiyah di Januari 27, 2017 0 ulasan
πŸ’ƒ Hai..assalamualaikum semua πŸ’ƒ

πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ Hari ini rabia pergi vfest 2017 di stadium negeri terengganu πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ 

Rabia sempat juga beli instant shawl dan selfie bersama artis πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ

πŸ’œ

Tapi tak ramai orang lagi pergi pagi-pagi ni..πŸ’™

Rabia sampai di stadium negeri pukul 10 pagi πŸ’ƒπŸ’ƒ

πŸ’œπŸ’œπŸ’œ 

😊 Instant shawl syaafea πŸ’‹

πŸ’‹ Untung rabia pergi awal-awal..rabia dapat 2 goodies beg..rabia buka je..rupanya dapat baju πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ

😍😍 Selfie dengan lisdawati πŸ’œ Dia baik sangat dan cantik πŸ’œ

😊 Nanti rabia nak cuci gambar ni ya kak lisdawati 😍

πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„ Pagi-pagi lagi rabia dah pergi vfest..rezeki dapat jumpa dgn kak lisdawati πŸ’šπŸ’šπŸ’šπŸ’šπŸ’šπŸ’š

😍😍😍 Rezeki dapat 2 goodies πŸ’œπŸ’œπŸ’œ

πŸ’œπŸ’œ Rezeki dapat beli instant shawl.πŸ’œπŸ’œ 

πŸ’œπŸ’œπŸ’œπŸ’œπŸ’œπŸ’œπŸ˜˜πŸ˜˜πŸ˜˜

Bai-bai vfest 2017 πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ 

😍 memang niat dah nak pergi vfest pada hari ini..tercapai juga hajat rabia 😍😍😍😘😘

πŸ˜„πŸ˜Ž Semoga business awak-awak semua bertambah maju lagi ya πŸ’œ

πŸ’ƒ Kita jumpa vfest pada tahun hadapan pula ya πŸ’œ

😍 Assalamualaikum 😘😘😘😘😘😘

😘 Blogger : Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani 😎😍

😘 Blog Rabiahtul Adawiyah πŸ˜ŽπŸ˜πŸ™Ž







Khamis, 26 Januari 2017

πŸ’ƒ Foundation brush πŸ’ƒ

Dicatat oleh Rabiahtul Adawiyah di Januari 26, 2017 0 ulasan
πŸ’ƒ Assalamualaikum..hai..salam jumaat semua πŸ’œ

Hari ni rabia pergi giant tau..rabia beli foundation brush πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ

First time pandai guna foundation brush ni πŸ’ƒ

Hari tu rabia beli span untuk sapu foundation dekat muka ni πŸ˜‚

Tapi bila rabia basuh span tu..dia masih kotor dan tak tanggal pun kekotoran di span tu πŸ˜‚

alahai..geramnya lah.. 😏😏😏😏😏




πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ Yeah happynya dapat beli juga foundation brush ni πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ

πŸ’ƒ Awak-awak semua pernah pakai ke foundation brush ni ? πŸ’ƒ

πŸ’ƒ Rabia first time pakai ni..tak sabar nak pakai foundation brush ni 😊😊

πŸ˜€ Awak-awak semua boleh dapatkan foundation brush ni di guardian giant ya πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€

πŸ’ƒ Sampul plastik tu rabia tak buang lagi..tak buka pun lagi πŸ˜“

πŸ’ƒ First time nak belajar mekap lah ni ..hehehehehehhehehehhehehhe πŸ˜πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ’ƒ Dah lah cantik brush dia tu..ada banyak brush dekat guardian ni..rabia rasa nak beli semua je..πŸ˜”πŸ˜πŸ˜˜

😍 Kalau beli banyak-banyak rabia boleh lah tolong makeup awak semua kan ..jadi mua sekali sekala . πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ

πŸ’ƒ Blogger : Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani 😊😊😊😊


Selfie 😊😊

Dicatat oleh Rabiahtul Adawiyah di Januari 26, 2017 0 ulasan
😊😊 Hai ,assalamualaikum πŸ’ƒπŸ’ƒ

Selfie? heheh..hari ni rabia bosan ,so baru ada masa nak selfie-selfie

Untuk hilangkan bosan..rabia selfie lah.. πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ

one..two..three..selfie πŸ’™πŸ’šπŸ’›πŸ’œ

πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ
 
πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ
 
πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ
 
πŸ’ƒ Dah tak ada kerja lain agaknya..πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ
 
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ Asyik selfie je kerjanya kan...hahahahahahahahahahahhahahaha πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
 
😁 Kadang selfie tu boleh menghilangkan stress juga tau ..hehehhe 😁😁😁😁
 
πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€ Rabia saja je selfie sebab boring kan.. πŸ˜’πŸ˜’πŸ˜’πŸ˜˜πŸ˜—
 
πŸ˜€ Gambar ni hanya untuk paparan dekat blog je ni .πŸ˜€πŸ˜€
 
πŸ˜πŸ˜‚πŸ˜‚ Dalam album tak tahulah berapa keping gambar yang ada..mesti lebih dari 100 😁😁😁😁
 
πŸ˜ƒ Gambar i lagi,family lagi,students lagi,sanak-saudara lagi.dan banyak lagi lah gambar..😘
 
😍 Eh..eh..perasan tak muka rabia tu..putih kan..rabia memang putih pun..😁😁 Eh..eh perasan lah pulak πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜ŠπŸ˜Š Hehehe.. 
 
😁😁😁 Blogger : Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani 😍😍😍😘😘😘😘😘😘
 
πŸ’œ 
 
 

Selasa, 24 Januari 2017

πŸ’ƒ Selfie with b612

Dicatat oleh Rabiahtul Adawiyah di Januari 24, 2017 0 ulasan
πŸ’ƒ Hai..assalamualaikum πŸ’ƒ
πŸ’… Lama sangat rabia tak update blog kan..malam-malam baru ada masa nak update.. πŸ’…πŸ’… Rabia busy sejak kerja ni πŸ‘§

πŸ’ƒ Selfie with b612 πŸ’ƒ

Lama bebenor rabia tak selfie ni..πŸ’ƒπŸ’… 

 πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ
πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ

πŸ’ƒGambar banyak-banyak tu rabia pergi ke kedai dan cuci gambar.πŸ‘€

Banyak gambar rabia dalam album ..hehehe..gambar dari zaman kecik-kecik sampai dewasa..πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜Š

πŸ’ƒ Gambar ni rabia tak cuci lah..ini sekadar perkongsian untuk blog sahaja..πŸ˜πŸ˜‚πŸ˜πŸ˜ŽπŸ˜˜

πŸ’… Rabia jarang-jarang dah selfie sekarang.. 😌 Sebab banyak dah gambar.sampai berat tab..akhirnya rabia delete gambar dalam tab dan rabia save dalam laptop..dan rabia simpan gambar dalam pendrive untuk pergi cuci gambar nanti. πŸ˜€πŸ˜πŸ˜˜

πŸ˜€ Kebanyakkan gambar dengan students,keluarga,rakan-rakan dan sanak saudara je dalam album tu.πŸ˜€

πŸ’ƒπŸ˜˜ Kalau rabia rindu dekat kawan ke..rabia belek-belek lah gambar dalam album tu 😁

😍 Rabia baru pandai selfie dengan menggunakan aplikasi b612 ni..πŸ˜πŸ˜‚πŸ˜ƒπŸ˜„

πŸ’… Hari tu.rabia dah guna dah aplikasi b612 ni.tapi rabia remove aplikasi ni..sebab ambik gambar tak jadi..πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ’… Blogger : Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani πŸ’…πŸ’ƒπŸ˜˜πŸ˜˜

Sabtu, 21 Januari 2017

Shopping online 😘😘😘😘😘😘

Dicatat oleh Rabiahtul Adawiyah di Januari 21, 2017 0 ulasan
πŸ’ƒ Hai..assalamualaikum semua πŸ’ƒ 

Baru-baru ni rabia shopping online dalam facebook πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ

Seriously nak tahu rabia shopping apa?

Rabia beli inner neck dengan cikgu rabia..

Wah macam neelofa dah πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’‹πŸ˜˜πŸ˜

😘😘😘😘😘😘 Meh pakat beli inner neck ni..rabia selesa sangat pakai inner neck ni u alls 😍😍

πŸ’ƒπŸ’ƒ Terima kasih cikgu..saya beli ya ❤

πŸ’ƒπŸ˜ Muka rabia macam neelofa tak..hehehehe πŸ’ƒ 

πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜‹πŸ˜πŸ™ŽπŸ™ŽπŸ˜˜
Muka rabia macam neelofa kan...hahahahaha πŸ˜πŸ˜˜πŸ’ƒπŸ’†πŸ’…πŸ’‡πŸ’‹
 
😊 Korang nak beli inner neck ni meh pakat add facebook cikgu yunie ni 😍
 
πŸ’‹ Facebook : CK Galeri 
 
πŸ’ƒ Rugi u alls tak beli inner neck ni..best tau sekali pakai..nampak macam neelofa .. 😍😘😘😘😘😘
 
😘 Nanti boleh repeat order lagi . πŸ˜‚πŸ˜‚ Beli banyak-banyak pun tak apa.asal selesa pakai kan 😍
 
😍 Rabia lebih suka shopping online..sebab apa? sebab i malas nak keluar rumah ..hahahahaha.. πŸ˜ͺπŸ˜‚πŸ˜ƒπŸ˜πŸ˜πŸ˜ŽπŸ˜„
 
😘 Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani πŸ˜˜πŸ˜πŸ’ƒ
 
😊 Goodnight u alls .. sweet dream πŸ’€πŸ’€πŸ’€πŸ’€πŸ’€πŸ’€



Khamis, 19 Januari 2017

Tangan lembut macam baby😘😘

Dicatat oleh Rabiahtul Adawiyah di Januari 19, 2017 0 ulasan
😘 Assalamualaikum , hai 😍

Lama bebenor rabia tak aktif berblog kan..rindu dekat rabia tak..hehehehe..rabia busy sejak jadi cikgu transit ni u alls...πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Member sekolah rabia ni hah..dia whatsapp rabia..dia kata kulit tgn rabia lembut macam baby ..hehehehe..😍😍😍

Alahai..malu pulak i ni..😘 Ada orang puji i ni .πŸ˜ͺ

Nak tahu apa rahsia kulit tgn gebu rabia macam baby ni ?

Rabia masa kecik-kecik dulu kan..umi rabia selalu sapukan losyen pada kulit rabia ni..sebab tu cantik,gebu macam kulit baby tu .. πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’‹


πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ U alls selalu-selalu lah pakai losyen ya πŸ˜ŠπŸ˜‹πŸ˜

 πŸ˜ Baru kulit tu nampak gebu gitu 😍

😊 Jangan lupa pakai losyen zwitsal ya u alls πŸ’ƒπŸ˜‹πŸ˜

😝 Rabiahtul adawiyah abdul ghani 😊😍

Selasa, 17 Januari 2017

Easy to wear πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ

Dicatat oleh Rabiahtul Adawiyah di Januari 17, 2017 0 ulasan
πŸ’ƒ Hai..assalamualaikum..πŸ’ƒ

Lamanya rabia tak menulis blog kan πŸ‘½

Rabia sibuk dengan kerja..maklum lah rabia dah jadi cikgu kan πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ

πŸ’ƒ Tajuk pada hari ini ialah easy to wear ? apa tu? 

Rabia selesa sangat pakai instant shawl yang rabia beli 0nline ni.member rabia lah jual ni πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ

πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ Cantik tak instant shawl ni πŸ’œ Rabia pun tak ingat dah nama instant shawl ni ..hehehe..I tahu beli je  πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Kalau korang nak beli instant shawl ni boleh je pm kak ani ni ya πŸ’™πŸ’™πŸ’™πŸ’™

πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ

😊😊 Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani 😎😍😘

Khamis, 12 Januari 2017

My blog tersenarai di group blogger malaysia

Dicatat oleh Rabiahtul Adawiyah di Januari 12, 2017 0 ulasan
πŸ’ƒ Hai..assalamualaikum semua..salam jumaat πŸ’ƒ

πŸ’ƒMy blog tersenarai di group blogger malaysia πŸ’ƒ

πŸ’ƒ Semalam rabia scroll instagram..sambil-sambil scroll tu..rabia baru teringat baru-baru ni rabia follow instagram group blogger malaysia ni.dan rabia send mesej dekat group blogger malaysia ni untuk masukkan blog rabia ni dalam instagram group blogger malaysia πŸ’ƒ

πŸ’ƒ Wah...my blog ada di instagram group blogger malaysia πŸ’ƒ
😍😍😍
πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ Nanti rabia nak cuci gambar ni πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ
 
πŸ’ƒ First time my blog ni ada dalam group blogger malaysia πŸ’ƒ

πŸ’ƒ Rabiahtul adawiyah abdul ghani πŸ’ƒ



Wajib ada barang makeup ni

Dicatat oleh Rabiahtul Adawiyah di Januari 12, 2017 0 ulasan
πŸ’ƒ Hai..assalamualaikum semuaπŸ’ƒ

Sebelum rabia nak keluar rumah πŸ’‹πŸ’…

Wajib ada barang makeup ni πŸ’…πŸ’…




πŸ‘‰Bedak nutrimetics yang bekas warna putih besar tu wajib sapu selalu dekat muka πŸ‘ˆ Kulit pun nampak gebu je πŸ‘ˆ

πŸ‘‰Losyen zwitsal ni dipakai selepas mandi , barulah kulit nampak gebu dan lembut πŸ‘ˆ

πŸ‘‰Organic coffee scrub pada mulanya rabia ok je pakai..kulit nampak licin dan juga gebu.last-last kulit rabia jadi gatal dan merah .so rabia tak pakai dah.maybe tak sesuai dah dengan kulit rabia.sebab kulit rabia ni sensitif πŸ˜“ tapi rabia simpan pack biru tu senang nak letak barang make up πŸ’ƒ

πŸ‘ Foundation eskora fruity foundation wajib sapu pada muka ..barulah muka tu nampak glowing dan flawless kan.tapi rabia hanya letak sedikit sahaja foundation tu pada muka.sebab rabia tak boleh pakai tebal-tebal nanti muka rabia naik jerawat πŸ‘½

πŸ‘Collagen lipstick ni memang sesuai untuk bibir yang kering..sebelum keluar rumah rabia akan pakai lipstick ni πŸ‘

πŸ‘blusher nutrimetics..yang ni rabia jarang sangat pakai..hehehe..sebab tak pandai nak makeup..tapi pakai juga lah..kadang-kadanglah pakai..membazir pulak kan kalau tak pakai..dahlah jenama nutrimetics ni mahal .

πŸ’ƒ Rabiahtul adawiyah abdul ghani πŸ’ƒ

Selasa, 10 Januari 2017

"Chinese New Year Megasales @ www.nile.com.my"

Dicatat oleh Rabiahtul Adawiyah di Januari 10, 2017 0 ulasan


 Product: High-Heel Sandal
CNY2017 Sales price: RM9.90
Date: 13/01/2017
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 200 units only

Isnin, 9 Januari 2017

15 resepi puri pertama untuk bayi (6-12bulan)

Dicatat oleh Rabiahtul Adawiyah di Januari 09, 2017 0 ulasan
πŸ˜ƒ Hai...assalamualaikum semua 😍

Lama juga rabia tak menulis blog kan πŸ’…πŸ’…

πŸ’ƒ Rabia busy sekarang..sebab rabia jadi dropship by de mifa sekarang ✋

Sebab tu tak ada entry yang terbaru ni πŸ’…

Hari ni rabia nak share resepi puri pertama untuk bayi yang berumur (6-12bulan)

Mommy -mommy diluar sana..jangan risau ya..tak tahu nak masak apa untuk bagi anak -anak makan? Disini ada resepinya πŸ‘©

πŸ’ƒ 15 resepi puri pertama untuk bayi yang berumur (6-12bulan)





















😍 Mommy-mommy boleh lah try masak resepi terbaru ini untuk anak-anak korang kan πŸ’ƒ

πŸ’ƒ Rabia tengok resepi ni sedap lah pulak..rabia pulak rasa nak makan ..hehehehehehehehe πŸ˜πŸ˜‚
 
😘 Sekali suap je..pasti anak-anak korang nak lagi..😍
 
😍 Puri buah-buahan ni bagus untuk bayi πŸ’ƒ Makanan berkhasiat ini bagus untuk perkembangan dan juga kesihatan bayi πŸ’ƒ




 

Rabiahtul Adawiyah Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting