Khamis, 6 Oktober 2016

BETTER TO HAVE LESS FRIEND. - Rabiahtul Adawiyah

Assalamualaikum .Hai pembaca blog rabia..rabia nak kongsi sedikit ..Ini adalah luahan  hati saya 
Korang nak tahu apa yang saya nak luah kan ? Apa tajuk pada hari ini?Tajuknya ialah better to have less friend Sebab apa? .Kenapa rabia tulis macam tu? sebab apa? Dan rabia nak tanya korang ada kawan tak ? kawan rapat atau boleh lebih mesra lagi dipanggil BFF BEST FRIEND FOREVER AND EVER.Kita berkawan dengan semua manusia yang ada di muka bumi ini.Tetapi adakah dalam proses kita berkawan..Kawan kita akan buat hal? Buat hal macam mana tu?Buat hal contohnya kawan tikam kawan,mengumpat situ sini,fitnah situ fitnah sini.Korang kalau ada kawan macam ni better ignore/block/remove dari hidup kita.Kita suka berkawan dengan kaki support kan?Macam rabia ..rabia suka yang kaki support,Yang kaki kodem ada juga.Tapi rabia tak stress..Sedih je lah kan kalau ada kawan buat gitu kat kita..Suka menjatuhkan maruah kawan .Jadi jangan stress dengan mulut manusia.Keep calm & stay strong.Berkawan lah dengan semua orang.Tapi kawan rapat maybe 2 atau 3 orang je.Hargailah sahabat/BFF/RAKAN RAPAT KITA.Nak cari kawan yg betul2 baik..Payah sekarang.Payah nak dapat.Oklah sekian terima kasih. Kawan rapat adalah yg selalu berada di samping rakannya/selalu tolong-menolong antara satu sama lain. 

0 ulasan:

Catat Ulasan