Khamis, 20 Julai 2017

Menang contest ibawal adik suzlin blogger

πŸ’‹ Assalamualaikum..salam jumaat..

Hari ini rabia pakai tudung ibawal yang rabia menang contest di facebook tu..Ada kan..yang rabia join tu..adik suzlin blogger bagi ibawal ni tau..Thanks you adik

Dah lama dah tudung ni sampai..Rabia baru pakai hari ini..Cantik sangat..I love ibawal..sebenarnya memang dah lama dah rabia cari tudung ni..

Tak sangka lah pulak join contest ni suka-suka je..last-last dapat lah pulak..Lepas ni tak payah beli tudung dah..Sebab banyak dah tudung .. Yang contest tudung saja..dah 3 helai dah..yg contest saja tau..Tu pun tak pakai πŸ˜‚πŸ˜‚

Nanti kalau ada contest tudung ke..tag nama rabia tau..Nak tudung lagi lah..Hehehe..banyak sangat tudung..tapi tak terpakai..tak baik pulak membazir kan..tapi kalau yang instant shawl atau bawal rabia akan pakai apabila keluar jalan-jalan lah.

Kalau tetamu datang pun..senang sarung je instant shawl tu..tak payah nak belit-belit.pening i tau.πŸ˜‚

Alhamdulillah rezeki sungguh lah rabia ni.bertuah sangat.alhamdulillah..Kalau nak murahkan rezeki..awak selalu lah banyakkan berdoa,buat baik pada ibubapa,bersedekah,istighfar,selawat ke atas nabi muhammad s.a.w  

Eh..cakap pasal benda lain lah pulak..heheh..lari topik dah ni..

Apa-apapun terima kasih kak suzlin blogger sebab bagi tudung ibawal ni dekat rabia ya.Nanti ada contest lagi rabia join ya πŸ’‹


πŸ’‹πŸ’‹ Cantik tak tudung ni? Cantik kan...warnanya pun cantik..sesuai dengan rabia kan.
Excited sangat pakai tudung ni..Lawa lah pulak..hehehe..nanti nak join contest tudung lain pulak..Maybe join contest dalam facebook..sebab lama dah tak join dalam facebook..siap ada orang tanya lagi tak join contest dah ke? Heheh..join lagi lah tapi join dekat blog lah 😘

#Rabiacantik
#Tudungibawalsangatcantik

Wah siap ada hashtag lagi . I reka sendiri lah hashtag tu 😍 #Ibawalkesukaansaya

Isnin, 17 Julai 2017

Saya dapat hadiah product nivea

Assalamualaikum πŸ’œ

Masa bulan puasa hari tu kan..rabia ada join contest letak gambar raya dengan ucapan raya nivea di facebook..Rabia saja-saja je join..mana tahu ada rezeki kan..

Alhamdulillah..bulan ni..rezeki melimpah ruah..syukur alhamdulillah..tak sangka rabia dapat hadiah daripada nivea..rabia dah send message dah dekat fb nivea ni..Tak sabar pulak nak tengok hadiah..

Biasanya rabia tengok iklan nivea je dalam tv tu..Ni rasa macam nak try lah pakai product nivea..Ingat nak beli lah losyen nivea..Last-last dapat hadiah dari nivea pulak ..

Ya allah..terima kasih nivea..terima kasih sudi berkongsi rezeki dengan saya..

Semoga dimurahkan rezeki untuk anda..yang sudi memberi hadiah percuma kepada saya ini..πŸ’œπŸ’œ


 Apabila nama rabia disebut tu..rasa macam happy sangat...Hamper raya pulak tu.. Saya dah hantar mesej dah..Tak sabar nak tengok hadiah ni..

Alhamdulillah.. πŸ’œπŸ’œ

Kena simpan baik-baik lah hadiah orang bagi ni..simpan elok-elok..bukan senang nak dapat kan..πŸ’œ 

ALHAMDULILLAH...ALHAMDULILLAH..ALHAMDULILLAH.. 😍😍
 

Sabtu, 15 Julai 2017

Makan di a&w

πŸ’‹ Assalamualaikum

Hai..rabia baru je balik rumah ni..Hehehe..Malam-malam ni perut rasa lapar pulak..So ajak my parents pergi makan a&w.
Padahal bulan puasa baru ni dah makan dah.Tapi yang tu bungkus je.makan dekat rumah.Malam ni kitaorang makan dekat luar.Ambil udara sejuk sikit.Hehehehe..

Rabia suka makan a&w berbanding kfc.Kulit ayam pun kurang..Banyak isi ayam lah.Biasa dulu order ayam original tu.Tapi sekarang order ayam spicy..Biar pedas sikit.Baru ada selera makan pedas-pedas ni.

Kalau bab minuman pulak..rabia jarang minum air sejuk ya.. Setiap kali makan di kedai mesti order tea o.
Kalau dekat rumah pulak banyak minum air kosong πŸ’‹ Jaga kesihatan . hehe..


 Panas lagi tea o ni..Minum pun guna sudu nak hirup..Hehehe.. Tea o lipton πŸ’œ

Yang ni dia campur semuanya..onion ada..lagi apa entah namanya..Rabia pun tak tahu..Makan je lah tahu. 😊

Sorry gambar ayam tak snap pun..Sebab tak sabar nak makan..Order ayam 9 ketul..3 ketul lagi bungkus . Tak habis makan.Dah kenyang dah . Alhamdulillah

Sekali-sekala makan ni..Bukan selalu kan..3 ketul lagi tu makan esok pagi pulak

Burger tak order lah pulak..Sebab jarang makan burger ni.. 

Penulis blog : Rabiahtul adawiyah abdul ghani πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹

Selamat malam 😍

 

Selasa, 11 Julai 2017

Top komentar di blog starlavenderluna.blogspot.my

Assalamualaikum

Alhamdulillah rabia jadi top komentar di blog kak  starlavenderluna.blogspot.my

Terima kasih kak shikin..Nanti dah sampai hadiah saya cerita dalam entry lain pulak ya.

Rabia memang banyak dah dapat hadiah dari blogger dan top komentar banyak blog dah.

 Dah banyak top komen dah ni..nasib baik lah rabia buka blog kak shikin tadi.cepat-cepat wasap kak .heheh..alhamdulillah rezeki rabia kan.usaha blogwalking blog blogger.

πŸ’œπŸ’œ First time dapat hadiah daripada kak shikin ni blog ://starlavenderluna.blogspot.my/

Rabia dah penat dah..so kita sambung tidur ya.lain kali rabia cerita entry lain pulak ya πŸ’œπŸ’œ

Isnin, 10 Julai 2017

Dapat topup dari mua(makeup artis)

Assalamualaikum..hai

Hari ni rabia happy sangat-sangat tau.Sebab apa?Sebab dapat topup dari kak yana..Ingat tak kak yana yang rabia selalu sebut tu.Mua(Makeup artis tu) Dan rabia pernah shopping dekat butik dia kan.Ada hari tu rabia cerita dalam blog ni.Siap selfie lagi dengan dia tu kan.

Dia bagi topup dekat rabia..Ya allah..terima kasih kak.Sebab rabia suka bom wall facebook dia ni..Suka tengok dia jual barang makeup..sebab tu kalau rabia berkenang je apa-apa dia jual.Rabia akan terus shopping dekat butik yana ni.

Rabia always support mana-mana mua(makeup artis) Blogger,founder produk ke.Sebab rabia memang suka support orang ni . 

Nanti kena always bom wall kak yana ni.hehehe..sebab kak yana selalu bagi gift dekat followers yang setia dengan dia..Eh..rabia always like..share apa jer yang kak yana post dalam facebook.Lebih-lebih lagi berkaitan  alat makeup yang kak yana jual.

 Tengok tu nama rabia ada jugak kan..Rabiahtul Adawiyah πŸ’‹ Terharunya kak mention nama saya.Terima kasih akak..Always support akak..Rasa-rasa macam nak pergi butik kak yana lagi lah..Nak shopping lagi lah..

Support kak yana tau.. Sebab rabia suka tengok kak yana bersungguh-sungguh dalam bidang makeup dan butik . Semoga akak berjaya dunia akhirat.Next time rabia lagi bersungguh-sungguh bom wall facebook kak yana ya.Ramai sangat rabia support ni.Kadang-kadang tak sempat jugak nak bom wall orang lain. πŸ˜πŸ˜‚

DROPSHIP BY DEMIFA

Assalamualaikum..hai πŸ’‹

Sejak bila rabia jadi dropship ni ? Tahun ni jugak lah..Tapi sekejap je jadi ds sebab nak tarik minat customer pun susah . Ada kawan rabia dia memang berkenang sangat dengan baju yang rabia selalu post dalam facebook ni.Tapi bila tengok harga.dia cakap tak mampu nak beli.Ok lah ya. Tak apalah tak nak beli pun.

Rabia jadi ds ni cuma promote barang dalam facebook dan copywriting ayat yang diberi oleh owner by demifa ni.Rabia memang tak tahu macam mana nak handle jadi ds ni. Tetapi disebabkan rabia selalu bertanya pada owner by de mifa ni .Rabia just panggil dia kak fa lah.Dia cerita details lah..

Sekurang-kurangnya ada basic jugak kan dalam jadi ds ni. (dropship)

Rabia cuma tolong promote je. Jual apa ya ? Jual ni jer..Tolong kak fa lah ni..

Foto Rabiahtul Adawiyah.












Baju pun ada jual jugak 

Nak tengok apa yang best bydemifa ni

boleh ke fb beliau : Fatin Sakinah
Fanpage : By de mifa 

InsyaAllah next time jadi dropship fellera lah pulak..heheheh..Kalau ada rezeki lah.Memang best jadi dropship ni.Sebelum nak jadi founder ke..kena join ds dulu.Bersusah-susah dahulu..bersenang-senang lenang kemudian kan.

RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI 



Jumaat, 7 Julai 2017

Mek Zumbie's July PREOWNED Giveaway!

Assalamualaikum..hai .. hari ini rabia join giveaway :

Mek Zumbie's July PREOWNED Giveaway! 

 Rabia nak hadiah ni..sebab suka kumpul banyak-banyak hadiah ..hehehe..

Saya pilih hadiah ini πŸ‘‰

 rabia nak beg laptop ni.sebab senang nak letak laptop dalam beg ni.Rabia kan biasa pergi kolej letak dalam beg biasa jer.tapi berat sangat.so nak sangat beg ni.

Rabia berkenang sangat kasut ni..rabia lama dah nak beli..tapi tak tahu nak beli dengan siapa dan di mana..saya memang suka sangat kasut ini.


Harap ada rezeki saya.insyaAllah..


Rabiahtul adawiyah abdul ghani πŸ‘Š

Assalamualaikum πŸ’‹

Salam syawal ke - 13 

Rabia baru je balik dari rumah terbuka kawan rabia..Alhamdulillah sempat jugak selfie wefie dengan kawan rabia ni.

Nanti rabia nak cuci gambar.Dahlah pakai baju raya warna sedondon.Warna biru pulak tu πŸ’‹πŸ˜‚πŸ˜‚


 Yeay..sedondon baju kita kan..This is my friends..
 Rabia pakai cermin mata tu  πŸ’‹
Lama tak jumpa..tak sangka pakai baju warna sama..hehehehehhe..macam dah janji je.. 
Korang masih beraya lagi ke?Ada jemputan rumah terbuka lagi tak?

Hehehe..kucing tu pun nak selfie jugak ya.Kawan rabia buat makan-makan sikit.Nasi dagang terengganu lah rabia makan tu. Orang terengganu kena pandai belajar masak nasi dagang ya.

Alhamdulillah..suka sangat dapat jumpa dengan kawan i ni.Lama dah tak jumpa.InsyaAllah raya tahun depan pulak ya kita jumpa. 

Selfie banyak-banyak kali gitu..biar penuh memori tab i ..hehhe .. Suka tengok baju tu.Sebab sama warna..sedondon..eh eh..macam berjanji pulak nak pakai baju warna sama ni 

Blogger : Rabiahtul adawiyah abdul ghani πŸ˜‹ 

Selasa, 4 Julai 2017

Pencarian Bloglist Julai 2017 kasihjuju.com

Assalamualaikum..hari ni rabia join :

Segmen Pencarian Bloglist Julai 2017 kasihjuju.com 

 

 

Syarat-syarat penyertaan.
1. Buat entri bertajuk "Pencarian Bloglist Julai 2017 Blog Kasihjuju.com"
2. Letakkan gambar banner segmen dekat atas ni dan backlink kan ke page ini semula.
3. Follow blog kasihjuju.com.
4. Like page Kasih Juju di Facebook -->

5. Follow instagram --> helmijulia
6. Dah siap publish jangan lupa tinggalkan link blog korang dekat ruangan komen dibawah ni ya.
Segmen ini berlangsung dari 3 Julai 2017 sehingga 8 Julai 2017.
Pemilihan pemenang dipilih menggunakan aplikasi random.org.

Ahad, 2 Julai 2017

Segment July-August Bloglist By Sii Nurul

Assalamualaikum..hari ni rabia ada masa lapang.So rabia join Segment July-August Bloglist By Sii Nurul 








 

 

 

Syarat-syaratnya mudah sahaja :

1. Follow Blog Sii Nurul


3. Copy Banner diatas beserta tulis entry yang bertajuk "Segment July-August Bloglist By Sii Nurul"

4. Dah publish. Komen link kat entry ini ya.

Sabtu, 1 Julai 2017

Assalamualaikum..Hai korang
Selamat pagi

Gambar raya 2017..Raya tahun ni meriah sangat..Siap cuci gambar lagi.Letak dalam album.Rindu nanti.Boleh belek album tengok gambar.Rindu dekat sanak saudara lah

Korangn pulak macam mana raya tahun ni? Meriah tak?Dapat duit raya tak?Hehehe..alhamdulillah walaupun umur rabia dah masuk 21 tahun .Tapi still dapat duit raya.Dekat rm300 dah duit raya rabia.Hehehe..alhamdulillah ..

Yang ni raya ketiga rasanya..Raya dekat rumah kawan umi saya..
Cantik tak saya?Hehehehhe..
InsyaAllah tahun depan kita bertemu semula bulan ramadhan dan syawal ya.Semoga dipanjangkan umur.
Raya pertama,kedua,keenam lah sempat selfie wefie..
Raya tahun ni memang penuh gambar raya 2017 lah.Album pun dah nak habis.Banyak sangat gambarnya.

Raya tahun ni tema baju korang warna apa?Raya pertama makan apa?

Rabia raya pertama makan nasi dagang..umi rabia tempah nasi dagang..Raya kedua kitaorang pergi beraya.

Raya seterusnya..mereput je dekat rumah.hahahahaha..tak apalah at least pergi beraya jugak kan..dan sempat juga berjumpa dengan sanak saudara.

Time raya ni je lah boleh jumpa sedara mara..bila dah busy nanti..kerja kan..susah lak pulak nak jumpa.masing-masing sibuk hal masing-masing kan

Apa-apapun rabia nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin.Kosong-kosong ya.

Ada buat rumah terbuka ke?Heheh..ajak lah rabia sekali ya.Heheheh..Korang buat tak openhouse tahun ni?Rabia tak buat open house pun.

Sebab rumah rabia selalu terbuka untuk korang πŸ’‹ Hahaha..datang je rumah i ya !

πŸ˜‹Ikhlas daripada saya : Rabiahtul adawiyah abdul ghani


Khamis, 29 Jun 2017

Dapat kad raya dari blogger..

Assalamualaikum

Dapat kak raya dari blogger kak nina ahmad dan kak farah sanusi..Hari ni rabia memang happy sangat.Terima kasih kakak-kakak sudi bagi kad raya dekat rabia.

Tak sia-sia rabia join giveaway kan..Alhamdulillah.Lama sangat dah tak dapat kad raya.Ni yang paling special sebab dapat kad raya daripada blogger..

Kad raya daripada blog  http://ciksukataip.blogspot.my/












Yang ni pulak daripada akak farah sanusi http://www.farahsanusi.com/

πŸ’‹ Kad raya ni siap letak dalam frame lagi..hehehe..tq akak blogger 

InsyaAllah lain kali rabia join lagi giveaway ke..contest ke.. Sayang sangat dekat kad raya ni.. Rabia akan simpan baik-baik kad raya ni ya kak .

Kad raya ni boleh buat kenangan lah
Dahlah cantik kad raya ni..Dulu masa zaman sekolah rendah tu..selalu je dapat kad raya daripada kawan..banyak sangat dapat.tapi terbuang lah pulak

Nasib baik lah ada lagi yang bagi kad raya kan..Dapat kad raya special pulak daripada blogger.

Thanks You 😍




 

Rabu, 28 Jun 2017

Blogger famous ni πŸ’‹ Hehehe

πŸ’‹ Assalamualaikum

Hai korang..masih beraya ke? Hehehe..rabia dah penat beraya dah.So malam ni ada masa free untuk berblogging..Blogger famous ni ? Siapa tu ? Rabia lah..hahahahahah..

Famous sekejap sebab jadi top komentar di blog kak siti rohaida yusof..Terima kasih akak..Selamat berkenalan akak..I am so happy .. Itulah kuasa berblogwalking tau..

Sebenarnya rabia memang suka blogwalking blog rakan blogger yang lain..Sebab nak berkenalan dengan ramai lagi blogger..nak pageview meningkat..Nak followers blog meningkat..InsyaAllah coming soon kot jadi famous blogger. 😍

 Korang doakan semoga rabia dapat capai cita-cita rabia..Nak jadi blogger terkenal pada suatu hari nanti.amin..
Terima kasih rakan blogger kerana sudi tunjuk ajar pada saya.Dalam dunia berblogging ni memang best.Selalu je dapat hadiah.dapat jadi top komentar.Happy sangat 😘

Apa-apapun rabia juga nak ucap terima kasih banyak-banyak dekat kak cahaya diana..sebab akak sudi ajar saya speaking..Sudi berkawan dengan saya.Hope friendship till jannah.

Sayang korang semua πŸ’‹

Tak lupa juga kepada pembaca blog rabia..Thank you so much sebab sudi baca blog rabia yang tak seberapa cantik ni.HAHAHAH.. 😍😍 Tq sangat-sangat sebab support rabia . 

Ni template blog yang lama..Sekarang dah berbaju baru ya..Hehehe..selamat berblogwalking ..

Ikhlas daripada saya : Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani 😍