Isnin, 23 Oktober 2017

CARA SAYA SUPPORT KAWAN-KAWAN SAYA BERBISNES

Assalamualaikum ❤

CARA SAYA SUPPORT KAWAN-KAWAN SAYA BERBISNES.

Zaman sekarang,zaman ekonomi merundum.So ramai yang bekerja keras mencari duit untuk menyara keluarga.





Inilah cara rabia support kawan rabia berniaga.Tak semestinya  kena beli barang jualan diorang.

Support dari segi like/comment emoji ke/comment kata-kata semangat pun dah kira support dah .

Dalam friendlist facebook rabia..Memang ramai yang berbisnes.Rabia rasa bangga dengan diorang.

Sebab diorang rajin berbisnes.Nak bisnes? Pasang niat dulu.Nak bisnes untuk apa?

Nak tambah income lebih? Nak kaya? Niat mesti betul.

Sebab tu rabia ramai berkawan dengan founder/mua kan.Sebab rabia always support diorang.

Membeli online ni memang best sangat kan.

Bukan selalu membeli barang online kan.Sekali sekala sahaja.Tu pun sebab support kawan je.

Macam rabia kan..Setiap kali rabia membeli barang secara online ataupun di butik.

Rabia akan listkan barang apa rabia nak beli dan dengan siapa rabia membeli.

CONTOH :

SENARAI MEMBELI BARANG 2017 
1. Fatin atikah(Popia)

Rabia selalu buat list ni..Tujuannya rabia nak tahu jumlah duit yang keluar ni.

Maknanya lepas ni boleh lah bajet sikit nak membeli kan.

Dan senarai kan keperluan/kehendak barang yang mahu dibeli. Barang mana nak kena beli dulu.

Jom jadi dropship/agent produk. Hehehe.Boleh tambah pendapatan income . 

Sabtu, 21 Oktober 2017

Menang GA shalimar yusof ( blogger)

Assalamualaikum.hai korang .. Alhamdulillah rabia menang GA daripada kak shalimar yusof 

Rezeki lagi .. alhamdulillah..Ya allah terima kasih..Murah rezeki sungguh lah rabia ni kan.

Apa petua murahkan rezeki? Selalu lah beristighfar dan berselawat ke atas nabi muhammmad saw dan berbakti pada ibubapa.

Eh rabia bagi tips murahkan rezeki lah pulak kan..Hehehe..

Menang apa tu ya? Dapat 1x kain pasang..Yeahhh..kain pasang u alls..Bukan senang nak dapat ni.

Thanks you kak shalimar blogger group pantai timur hehehe.

Untung kan masuk GA ni dekat blog.That why i suka jadi blogger.Macam-macam aktiviti dan ilmu rabia dapat tau.

Menang kali keberapa dah ni.Rezeki sungguh lah.Tak sangka dapat.Saja-saja je join GA ni.Nak support blogger.

Last-last dapat hadiah lah pulak.

Hah..Jom kawan-kawan ku yang belum ada blog tu.Cepat sign up blog ya.

RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI ❤

Jumaat, 20 Oktober 2017

vfest 2017

Assalamualaikum..hai korang..rabia baru je balik dari vfest ni

Sebab teringin nak makan macaron raja farah ni

Last-last dapat selfie dengan raja farah dan anak comel dia ni.


sedapnya chenta by raja farah ni..cair di mulut tau.i siap simpan lagi kotak ni..Hehehe..

buat kenangan..bukan senang nak jumpa artis ni..

Dia baik sangat..Dah tamat dah vfest hari ini..Nanti kita berjumpa lagi ya.

Sedaplah macaron ni. ada 6 perisa macaron.6 perisa ni rm 21.00 ❤

Nanti boleh cuci gambar lagi..tapi gambar dengan khiriah lagi jelas dan comey..Hari ini rabia tak berapa lawa lah.

Nak rushing sangat hari ni.pergi situ..pergi sini.Pening kepala..

Pagi tadi awal-awal rabia tunggu dekat booth raja farah ni..Last-last balik dulu.Lepas tu datang semula.Baru lah raja farah ada dekat booth tu.

Gigih betul rabia ni pergi vfest.Bukan apa support artis dan kawan rabia berniaga.At least dapat menampung income diorang kan.

RABIAHTUL ADAWIYAH

Rabu, 18 Oktober 2017

Vfest Kuala Terengganu

Assalamualaikum..hai korang..Rabia baru je balik dari vfest ni..

3 hari acara ni berlangsung..Yeay..dapat beli barang dan hari ini rabia dimekap oleh airiz skinz



brush gemuk rm 10 je.. 


My mum beli jubah anna sofea..cantik sangat

Beli dengan artis ni.tq kak khiriah

Tq sudi selfie dengan saya kak noorkhiriah..pelakon terhebat ni

Nanti rabia cuci gambar ni ya kak khiriah..

Rindu lah nk tengok akak berlakon.moga berjaya dalam dunia lakonan dan perniagaan ❤

Jumaat, 13 Oktober 2017

Butik kak liyana

Assalamualaikum..hai korang ❤ Rabia baru je balik dari butik kak yana..
Rabia beli dompet charles and keith satu untuk umi dan span untuk bedak muka.

Ni dah masuk 3 kali pergi butik kak.Sempat selfie sekali hari tu.Hari ni tak sempat sebab kak yana nak makeup pengantin hari ni.Rushing sangat kak yana ni.

Tapi kak yana tegur rabia. Hai rabiahtul.Bukan ke dah beli dompet tu? Yang ni rabia beli untuk umi lah pulak kak.

Staff kak yana pun kenal rabia. Ni bukan rabiahtul ke? Dia tanya kak yana.

Alamak...sejak berkawan dengan owner butik/mua ni..Sampaikan staff pun kenal i tau..

Alaa...malu i..I orang biasa-biasa jer.Blogger jer.. 

Apa-apapun thanks for layanan yang baik.Sebab tu rabia suka pergi butik LJ.



Cukup lah beli 2 ni je.. Nanti rabia pergi pulak butik kak..Rabia pening tengok butik kak ni..Rasa nak beli semua je. 

Dompet charles and keith tu harganya - rm 30
Span ke apa nama entah lah - rm 12

Harganya pun dah ok. Hari tu pergi beli dompet ni jugak dan beli biskut raya.

Terlupa nak beli biskut tadi . Tak apalah next time ya kakak.semoga kakak berjaya dalam dunia perniagaan dan makeup artis.

I kahwin nanti i hire u kak yana ya. Makeup look simple jer lah.I tak nak pakai blusher merah-merah sangat ya.

Makeup looks simple jer ya kak yana. Ni request i.Makeup cantik-cantik untuk i tau.

RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI 

Khamis, 12 Oktober 2017

Kylie diary

Assalamualaikum 💋

Yeay thanks you aten..Dia ni kawan sekolah rabia tau.
Terima kasih aten.Aten makin lawa lah.



Kylie diary ni macam buku tau..Siap ada cermin lagi.Tak sangka lah dapat hadiah makeup ni.

Terharu sangat tau.Rabia nak ucap terima kasih sekali lagi dekat aten ya.Rabia sebagai kawan aten.Rabia support aten ya.Dia ni mua dan juga model tau.

Patut makin cantik..hehehe..Tak sabar nak pakai ni.

Alhamdulillah rezeki lagi 💜Syukur alhamdulillah.

RABIAHTUL ADAWIYAH 💋

Rabu, 11 Oktober 2017

hadiah dah sampai

Assalamualaikum 💋

Rabia baru je ambik hadiah daripada poslaju tadi.Ingat siapalah yang ping ping...Rupanya poslaju..

 Rabia memang tunggu hadiah ni tau..Dahlah eyeshadow tu ada cermin tau..Lepas ni tak payah beli dah kata umi rabia.Simpan baik-baik.

Pakai yang mana ada dulu.Sebab sekarang zaman ekonomi kan.So baik jangan beli lah..

Untunglah rabia dapat free selalu.Rabia tengah tunggu kylie diary daripada kawan rabia ni..

Cepatlah datang rumah i tau..I tak sabar nak tengok kylie diary eyeshadow ni tau..

Alhamdulillah rezeki lagi...yeay..syukur pada mu ya allah.

Oklah kita sambung entry baru pulak ya 💜 

Selasa, 10 Oktober 2017

Menang contest di Instagram

Assalamualaikum..Hadiah contest dah sampai..



Yeayy.. dapat hudabeauty dan makeup tools set.Terima kasih kak fatimah.

Hudabeauty eyeshadow tu rabia bagi dekat umi rabia.Sebab esok kawan rabia nak hantar kylie eyeshadow tu.Rabia nak try pakai yg kylie lah.

Tapi brush set makeup tools tu rabia nak lah..Beauty blender ke apa lah nama tu.Yang span kecik tu.Yang tu memang lama dah rabia nak beli..

Sekarang tak payah beli dah.heheh..alhamdulillah.Hudabeauty tu mahal jugakk kan.

Untunglah rabia dapat free je.Maknanya rabia ada 2 eyeshadow.

Hudabeauty tu hadiah dekat umi lah.Sebab eyeshadow umi dah habis dah.Dan tak beli-beli dah eyeshadow.

Lepas ni hadiah apa pulak ya?Jeng..jeng..jeng..

RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI ❤

Isnin, 9 Oktober 2017

Rezeki lagi

Assalamualaikum.Selamat Pagi 💜
Rabia happy sangat ni tau.Sebab apa?Sebab ni lah 👇👇👇


 Terima kasih kak dan kawan ku 💜 Usaha tangga kejayaan kan.
Tak sabar nak tengok hadiah makeup-makeup ni.

Rezeki lagi.Alhamdulillah.Syukur padamu Ya Allah .

Memang lama dah rabia tak join contest dan share live makeup kawan rabia ni.

Bulan 10 ni kembali aktif semula.So,lepas ni tak payah beli dah lah eyeshadow,makeup tools kan.

Dapat free je.Hehehehe..Dah banyak dah hadiah dalam bilik ni.Kena susun comel-comel lah.

Assalamualaikum 💜

Sabtu, 7 Oktober 2017

Surprise for my birthday yang lambat lagi (21/12/1996)

Assalamualaikum.selamat petang .

Hari ni rabia happy sangat-sangat tau.Sebab umi dan ayah rabia bagi hadiah pada rabia.

Birthday rabia lambat lagi. 21/12/1996 bulan disember.

Tapi dah bagi hadiah awal-awal.Teruja sangat tau.


Mua (makeup artis )pun cakap cantik . Hehehe.Alhamdulillah rezeki awal kali ni.

Macam-macam hadiah lah pulak dapat.

Apa-apapun terima kasih umi dan ayah.Love u more 😄

Lepas ni dapat hadiah apa lah pulak..Surprise betul lah 💋

RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI 💜

Nasi minyak az selera timur

Assalamualaikum 💜

Pagi tadi rabia makan nasi minyak di az selera timur kuala terengganu.Sedap nasi minyak ni.


Nampak sedap kan..Ayam goreng berempah dia fuhhh..sedap sangat.Sorry tak sempat snap pic ayam goreng berempah.

Sebab dah lapar sangat dah..Sedappppnya tak terkata. 💜

Rabia suggest kan korang  makan nasi beriani,nasi minyak,mee sup,nasi goreng dan macam-macam lagi dekat az selera timur kuala terengganu okey?

Pada waktu malam..rabia suka makan nasi goreng az selera timur ni.Dah lama dah tak makan dekat sini.

Jom korang makan dekat az selera timur kuala terengganu.

Roti tisu,roti canai dan pelbagai roti lah yang ada di az selera timur ni.

ASSALAMUALAIKUM 💑💜

Jumaat, 6 Oktober 2017

GIVEAWAY REFRESH BLOG


 

Assalamualaikum..malam ni rabia ada masa free.so join
GIVEAWAY REFRESH BLOG 

 Rabia pilih lagu Aziz Harun - Jangan



 



Tiada tiada lain ku cinta
Hanya dirimu yang ku puja
Dimana saja pun kau berada
Di sini ku selamanya

Biar pun beribu batu
Aku akan setia menunngu
Biar pun harus ku merindu
Hanya satu i ask for you

Baby baby jangan jangan tinggalkan aku Baby baby jangan jangan merajuk sangat
Sabar ku tunggu sampai kau rindukanku
Sumpah sakit baby i love you

Hari demi hari beganti sentiasa aku di sini
Menunggu saat kau sedari aku yang kau cintai


Baby baby jangan jangan tinggalkan aku Baby baby jangan jangan merajuk sangat
Sabar ku tunggu sampai kau rindukanku
Sumpah sakit baby i love you

Baby baby jangan jangan tinggalkan aku Baby baby jangan jangan merajuk sangat
Sabar ku tunggu sampai kau rindukanku
Sumpah sakit baby i love you

Ku tahu kau mahu (engkau mahu) aku selalu ada dengan dirimu uuu
Tak perlu ragu ku milikmu yeah, this song is for you

Baby baby jangan jangan tinggalkan aku Baby baby jangan jangan merajuk sangat
Sabar ku tunggu sampai kau rindukanku
Sumpah sakit baby i love you

Baby baby jangan jangan tinggalkan aku Baby baby jangan jangan merajuk sangat
Sabar ku tunggu sampai kau rindukanku
Sumpah sakit baby i love you (baby baby)


RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI