Blog rabiahtul adawiyah

Isnin, 25 September 2017

Baraqah food station

ASSALAMUALAIKUM πŸ’œ

Salam magrib.hai korang.rabia lama tak update blog kan.Sejak demam hari tu kan.Malam ni baru update blog.Alhamdulillah dah sihat dah.Tak demam dah.Rindu sangat nak menulis blog ni.

Petang tadi rabia makan di baraqah food station.Nama asal cafe ni.Mat cafe.Sekarang dah tukar nama dah.




Ayam kfc dia kurang sedap sikit lah.Sebab banyak sangat kulit ayam tu.Tapi tak apalah makan je lah.

Nasi goreng biasa ni sedap jugaklah..Sup tulang nya pedas sangatlah.Dan banyak letak ajinomoto lah.Rabia kurang lah kalau letak aji ni.Perasa banyak sangat.Tapi tak apalah.dah makan kan.

Tapi banyak menu makanan lah.Kalau dulu,menu makanan dia sikit je.Sekarang banyak western food lah.

Macam-macam ada..french fries,burger,

Korang boleh search dekat facebook ya.Baraqah food station. πŸ’œ

Yang paling penting my favourite food ada lah.nasi goreng biasa 😘

RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI 

Isnin, 18 September 2017

Youtuber

ASSALAMUALAIKUM πŸ’œ

Rabia bukan sekadar seorang blogger je tapi seorang youtuber . Upload video dekat youtube.Bukan mudah nak upload video dekat youtube ni.Nak kena tukar music/soundtrack lagi.Nak edit video lagi.Ada blogger tanya rabia.Guna apps apa untuk edit video?Rabia guna apps viva video.

 Terima kasih kepada rakan-rakan blogger dan juga sahabat saya sudi langgan video rabia ni.
 Bukan senang nak jadi youtuber ni.Dont'give up. Kuatkan semangat dan rajin berusaha ya.Usaha tangga kejayaan.

Jemput langgan video youtube rabia ya! Jangan lupa like sekali tanda anda support saya πŸ’œ

Love u all πŸ’œπŸ’œ Thanks you everyone.support me okey?

Mohon likers 5K 😍 Tanda anda support saya.

 

Ahad, 17 September 2017

Mamee kari saya masak

Assalamualaikum

Rabia baru je sudah makan mamee kari.Umi rabia request nak makan mamee kari.So rabia masak lah.
Umi rabia lapar sangat tadi...Banyak-banyak masakan.Mamee kari je kan rabia pandai masak.Bukan tak pandai masak.Tak ada kehendak nak belajar masak lagi . Hehehe..Nanti rabia belajar masak dengan umi rabia ya.Boleh rabia bagi resepi masakan nanti.

Alhamdulillah lega rasanya perut ni..Kenyang sangat.Petang nanti makan nasi pulak.Nasi rabia dah masak dah.Lauk-lauk je umi masak.Dah pandai masak mamee pun kira ok dah kan.Daripada tak pandai masak langsung.

Sekali sekala je makan mamee kari ni.Jangan ketagih pulak.Tak baik untuk kesihatan    


 Rabia perasan kan.kalau update pasal food ni mesti ramai yang komen.Terliur lah tu πŸ˜‚πŸ˜‚ Entry ni pun pv mencanak naik..Lepas ni kena menulis pasal makanan je lah..Setiap hari update pasal makanan.Makanan paling sedap pulak tu.Mesti ramai cari kan.Mula lah cari restoran.Sebab terliur sangat kan.


Ikhlas daripada saya :





Barang makeup rabia πŸ’œ

πŸ’œ ASSALAMUALAIKUM

Hai korang.selamat bercuti.Hari ini rabia nak cerita pasal barang makeup rabia.

Hmm..banyak ke barang makeup rabia? Tak banyak sangatlah.. 


Inilah senarai barang makeup rabia :

πŸ’œ Bag travel
πŸ’œ Face relaxing treatment(FRT FELLERA BEAUTY)
πŸ’œ Nivea creme
πŸ’œ The blushed nudes maybeline
πŸ’œ Oval brush dan brush lain-lain
πŸ’œ Nutrimetics blushed
πŸ’œDuoya mascara
πŸ’œLipstick
πŸ’œSuikone cushion blush(tapi tak pakai dah sebab tak sesuai dengan kulit muka rabia)naik jerawat πŸ˜‚

Sorry gambar tak clear lah..nanti rabia buat video ya.dan masukkan video ni pada youtube

Rabia edit gambar dengan video ni melalui aplikasi made viva video.So gambar nampak clear lah

Ada orang tanya rabia beg travel tu besar ke ? Sederhana lah.Beg travel tu rezeki menang contest.Suikone cushion tu mua bagi.Sebab support dia selalu kan.Nivea creme dan duoya mascara tu pun rezeki menang contest.Yang lain-lain tu beli je.

 Ini video barang mekap rabia..yang ni gambar clear kan..sebab rabia edit video ni.

Jemput tengok youtube rabia ya.Baru ada 3 video.


 Rabiahtul adawiyah abdul ghani πŸ’œπŸ’œ

Jumaat, 15 September 2017

Mamee kari kesukaan saya

Assalamualaikum 😊

Selamat pagi.Hari ini rabia nak cerita pasal makanan kesukaan saya.Mamee kari kesukaan saya?

Disebabkan blogger ni update blog pasal maggi nya.So rabia terliur sangat.Jadi rabia dengan keluarga rabia pergi beli mamee kari di sabasun kuala terengganu pada waktu malam.

Petang nanti nak masak mamee kari ni lah.Terliur sangat dah.Sekali sekala je makan ni.Tak baik untuk kesihatan kan.

Kari berapi pedas gitu.Rabia tak berapa suka makan mamee perisa ayam tu.Sebab tak pedas.Yang ni pedas.Perencah dia tu sedap dihirup.

Rabia biasa makan mamee SLLRRRP ni lah.sedapnya hingga tak terkata.Kalau mamee cup tu sedap jugak.

Korang mesti terliur tengok mamee kari ni kan. 😊 Mamee kari memang sedap.Menyelerakan.tak sabar nak makan ni.

Rabiahtul adawiyah abdul ghani 🐼

Khamis, 14 September 2017

Blogger rabiahtul adawiyah

Gigihnya rabia update blog

Assalamualaikum πŸ’œ Salam jumaat

Semalam sempat jugak update blog..Pagi 1 entry.. Malam 1 entry..Selepas update blog tu.Terus masuk ke dalam group blogger pantai timur..Rabia bagi link blog rabia.Supaya mudah blogger-blogger nak baca blog rabia kan.

 Pok ucu reply..gigihnya rabia update blog πŸ˜‚πŸ˜‚ Hehehe..tu lah kan mesti orang pelik kan..semangatnya rabia ni..

Sempat jugak blogwalking blog orang lain,sempat update blog..Setiap hari ke update blog?

Hmm..Selepas selesai buat kerja rumah..Ada masa lebih rabia update blog lah..Kalau lama-lama tinggal blog ni.Bersarang lah blog ni..

Disebabkan rabia nak jadi top komentar di mana-mana blog dan famous blogger..Rabia kuatkan semangat dan berusaha untuk mencapai cita-cita ni.

Sebab tu rabia selalu aktif di blog ni πŸ’œ  Dan rabia akan join lagi mana-mana group blogger.Sebab nak berkenalan dengan ramai blogger lagi.

Dan juga rabia aktif berblogging ni sebab nak naikkan pageviews blog.sebab dah nampak peningkatan pv blog dah ni.

RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI 

Kisah hidup saya

ASSALAMUALAIKUM 

Malam ni rabia nak cerita sedikit tentang kisah hidup rabia . Nak tahu tentang biodata saya tak?


 

Nama : Rabiahtul adawiyah bt abdul ghani
Umur:21 tahun
Tarikh lahir:21/12/1996
Menetap : Kuala Terengganu
Pendidikan : Sijil Kemahiran Malaysia Penjagaan & Pendidikan Awal Kanak-Kanak

Bulan 10 ni start study dah.. Diploma Penjagaan Dan Pendidikan Awal Kanak-Kanak
        
Pengalaman bekerja : Guru tadika,taska,transit

Merupakan anak tunggal dan rapat dengan umi dan ayah..Sebab tu saya manja dengan mak ayah saya je.

Saya seorang pendiam sangat-sangat.Sebab tu tak ada kawan sangat.Suka bersendirian.Suka buat hal sendiri

Hobi: Berblogging,blogwalking blog blogger,main phone,main instagram,facebook dan blog

Kegemaran Makanan / Minuman:  Nasi ayam,nasi goreng,chicken chop,nasi beriani,air kosong,jus buah-buahan


Start menulis blog pada tahun 2016.Baru lagi lah berblog ni.Sekarang 2017 dah.
Blogger since 2016-2017

Pada mulanya saya suka membeli majalah dara dot com. Suka baca kisah hidup blogger famous yuyu zulaikha.

Sebab apa saya suka berblogging


  • Dapat ramai kawan blogger
  • Dapat ilmu pengetahuan / tips/info
  • Sejak ada blog ni lah semakin ramai kenalan di facebook/instagram
  • Suka berkongsi pendapat dengan blogger
  • Nak jadi famous blogger
  • Nak mengeratkan hubungan ukhwah dengan blogger 
Selepas habis study nanti..rabia nak apply kerja tadika permata.
 
Rindu nak jadi cikgu semula..
 
Rindu jugak dekat students-students ni.Mampu menahan rindu je dekat students ni
 
Saya suka tengok tutorial makeup mua(makeup artis)especially kak yana lah kan.
 
Suka makeup looks simple je
 
Suka kumpul barang-barang makeup banyak-banyak padahal tak pakai pun 
 
Suka sangat main dengan kucing.
 
Suka dengar lagu di joox ataupun youtube
 
Facebook:Rabiahtul adawiyah
Fanpage Fb: Blog Rabiahtul Adawiyah

Instagram:rabiahtul_adawiyah_

Youtube :

Rabiahtul Adawiyah

 

 
 

 

Rabu, 13 September 2017

TQ FOR SUPPORT RABIA πŸ’‹

ASSALAMUALAIKUM πŸ’‹

Hari ini rabia happy sangat-sangat..Sebab facebook rabia ni ramai jugak yang komen/like/share status rabia.

Sekarang ni kita boleh tahu siapa yang selalu like/komen status/gambar di facebook kita tau.

Nak tahu siapa dia? Jeng..jeng..jeng..

 Thanks you kak shikin blogger. πŸ’œπŸ’œ


 Tq makeup artis dan sahabatku πŸ’œ


πŸ’œ Tq blogger dik suzlin πŸ’œ

Sempat screenshot 3 gambar ni je lah..Rasanya ada lagi kot yang komen-komen facebook rabia.Sorry ya! Tak sempat nak snap pic.

Tiba-tiba je benda ni akan keluar di notification facebook..Lepas tu rabia screenshot terus.

Rabia hargai sangat-sangat sokongan korang tau.😍😍😘 Sayang korang! 

Yang penat menaip : Rabiahtul adawiyah abdul ghani πŸ’œ

Hadiah daripada mua(makeup artis favourite rabia )

πŸ’œ Assalamualaikum πŸ’œ

Rabia kan suka support mana-mana mua kan(makeup artis) especially kak yana ni.Dia baik tau.Rabia dah 2 kali pergi butik dia ni.

Rabia baru je balik dari butik dia.Dia bagi hadiah kepada rabia sebab rabia always support dia.Selalu komen/like gambar dalam facebook dia.Suka tengok solekan pengantin dia.

Dia pun mua dan jugak owner butik tau.So macam-macam lah dia jual..Barang makeup,makanan,beg,dan macam-macam lagi.

Rabia dapat hadiah suikone cushion blush..Blusher ni ramai orang pakai tau.Makin cantik pakai benda ni..

Siap ada cermin lagi tau.Span dia pun ada kecil molek je.Terima kasih kak yana cantik.Semoga awak dimurahkan rezeki selalu πŸ’œπŸ’œπŸ’œ 

Rabia kahwin nanti nak hire kak yana makeup kan rabia ya.I nak simple look makeup je.

ASSALAMUALAIKUM πŸ’‘πŸ’œπŸ’œ

Selasa, 12 September 2017

Top komentar ogos-september blog starlavenderluna

Assalamualaikum πŸ’œ

Alhamdulillah ini kali ke-2 rabia jadi top komentar blog starlavenderluna.

Terima kasih shikin.Rabia baru je perasan message ni dekat blog rabia.

Rabia memang suka blogwalking semua blog blogger malaysia ni.
Bagi rabia blogwalking ni penting untuk menaikkan pv blog kita.

Dan juga boleh berkenalan dengan blogger kan.Sebab tu rabia blogwalking blog blogger-blogger ni.

 Lepas ni blog siapa pulak yang akan diterjah oleh rabia ya? Jeng..jeng .. jeng..
  Sebelum masuk kolej ni..sempat lah jugak rabia nak blogwalking blog korang ni.Dah masuk kolej nanti tak sempat nak berkunjung blog korang ni.

πŸ’œ RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI πŸ’œ
 

A&W MY FAVOURITE FOOD πŸ’‹

ASSALAMUALAIKUM πŸ’‹

Hai korang! Selamat petang πŸ’œ Ermm..korang makan apa petang ni?Rabia tak makan apa-apapun petang ni..Sebab..tunggu ayam a&w.


 Lama dah nak makan a&w ni..Teringin sangat nak makan..My favourite food lah ni..Suka sangat makan ayam..Ikan tak makan lah pulak!


My parents lah yang beli ayam a&w ni. Rabia teringin sangat nak makan tau..Asyik sebut-sebut je ayam a&w.

Rabia kan kalau rasa nak makan sangat a&w ke,nasi goreng ke..Mesti kena carilah..

Ayam a&w rabia lagi suka yang spicy..sedap sangat..pedas tu yang sedapnya.

Rasa laparlah pulak..Tak sabar nak makan ni.

Thanks you umi dan ayah tolong belikan ayam a&w ni πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹

Terliur tak?Hehehe..sedap ni tau..

πŸ’œ RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI πŸ’œ
 

Sabtu, 9 September 2017

Giveaway Comel By Syahirah Valiant

ASSALAMUALAIKUM.RABIA ADA MASA FREE NI SO..RABIA JOIN THIS GIVEAWAY YA.

Giveaway Comel By Syahirah Valiant 


http://www.syahirahvaliant.com/2017/09/giveaway-comel-by-syahirah-valiant.html 

  Giveaway Date : 9 September 2017 - 9 October 2017

 

  SEMOGA ADA REZEKI RABIA YA.

Rabu, 6 September 2017

chicken chop

ASSALAMUALAIKUM

Hari ni rabia pergi makan dekat restoran nasi arab al-bakry dekat dengan kolej rabia.Rabia daftar masuk belajar diploma untuk bulan 10 ni.

Mula-mula rabia makan nasi arab ayam.lepas tu makan chicken chop

Gambar chicken chop jer rabia sempat snap.Lapar sangat.heheh..



    Sedap sangat chicken chop ni.rm 12 jer.Tapi kenyang perut tau.Sejak akhir-akhir ni suka sangat makan western food.Puas jugak kan asyik makan nasi jer.. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Terliur tak?sedap kan?apakata jom pergi makan dekat sini?restoran al bakry dekat manir.

Nanti nak makan dekat sini lah..Maybe rabia belajar nanti.balik petang.so boleh lah makan dekat sini.Yahoooo..chicken chop is my favourite food.

Sedapppp..rugi u alls tak rasa tau!

Yang penat menaip:Rabiahtul adawiyah abdul ghani πŸ’‹πŸ’‹

First Giveaway By Blog Buku Pinky!

ASSALAMUALAIKUM..HAI KORANG

Hari ini rabia baru ada masa lapang..so rabia join

First Giveaway By Blog Buku Pinky! 

 Rabia harap dapat menang kali ni.Dan dengan adanya giveaway ni boleh mengeratkan hubungan dengan blogger-blogger

 

 

 

Rabu, 30 Ogos 2017

Travel to kota bharu

ASSALAMUALAIKUM πŸ˜‚

Rabia baru je balik dari hotel sutra beach resort ni..Ya allah penatnya..Penat tak hilang lagi.Lama tak travel ni.Pergi kota bharu je.

Penat sangat-sangat.Mula-mula rabia tidur di hotel khalifa suites hotel 1 malam.Lepas tu tidur di hotel sutra beach resort satu malam.Hari ini baru balik..Rabia check out awal hari ni.Dalam pukul 10 pagi dah keluar dari hotel dah.

Beg ni yang rabia menang contest hari tu kan.Cantik kan πŸ’œπŸ’œ
Rabia ada dekat gulatis ni.Cari baju pasang untuk raya tahun depan

My new bag.Lawa kan..Rabia memang suka beli bag baru..Lama dah cari warna kuning ni.
Kuning itu menawan..Rabia post dalam facebook.ramai yang puji tau.Katanya beg ni cantik sangat.Cun sangat.

Bag ni rabia beli di parkson lah.Shopping bag je dekat parkson ni.Tapi penat jugakk tau.Jalan-jalan sangat kan.Rabia memang suka bag yang ada tali emas tu πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹ My favourite bag.Kalau tak ada tali emas tu.Tak nak beli!

Sorrylah..tak sempat nak snap gambar hotel dekat tepi pantai tuu.Sutra beach resort tu.Sutra beach resort dekat setiu je.Korang boleh google sutra beach resort ok?


Oklah...penat tak hilang lagi ni..rasa macam tercabut je kaki ni..ASSALAMUALAIKUM πŸ’œ (RABIA) 😘

Ahad, 27 Ogos 2017

Top komentar blog fieza sani

Assalamualaikum πŸ’‹

Top komentar blog kak fieza sani adalah rabiahtul adawiyah 

Ini kali -2 top komentar di blog kak fieza sani.

Terima kasih kak atas pemberian hadiah akak kepada rabia.

Lepas ni rabia blogwalking blog akak fieza lagi ya.πŸ’‹ Salah satu nak jadi blogger terkenal adalah sentiasa blogwalking blog orang lain.

Semoga impian rabia tercapai nak jadi famous blogger.Sebab tu rabia tengah usaha keras ni.Bukan senang nak berjaya tau πŸ’œ

Nak berjaya bukan senang kan..Usahalah sehingga berjaya.Oklah..korang boleh tinggalkan link blog korang di comment ya.InsyaAllah ada masa free.rabia akan blogwalking blog korang ya!

Teringin jugak nak masukkan blog rabia dalam majalah..hehhe..itulah impian rabia.

Korang doakan rabia ya πŸ’œ

Ikhlas daripada saya :
Rabiahtul adawiyah(rabia)